KELGAR napisał(a):
To zmien Bigi gildie na PvP i nie lamentuj...grales szamanem na takim buildzie??? Ja przerobilem swoim wszystkie mozliwe warianty i rzeczywiscie szaman z 21 w resto moze lac co najwyzej kolesi pare leveli nizej resto to dno totalne zarowno szaman jak i druid. Nie wiem jaki masz build na druidzie ale jesli zadajesz magiczne crity za 400 to wspolczuje takie crity mialem na levelu 35 druidem. Dla setu z MC nie warto sie bawic w resto juz lepiej sleczec na bg by zdobyc sety za PvP jesli chcesz zadawac konkretny dmg to wydaje mi sie ze innej mozliwosci nie ma MC,BWL =0 agi i str. Pamietam, jak robilem druida i poprosilem kumpla zeby mi pomogl zabic elity na 45 szamim resto bidak sie tak napocil ze raz nawet wipnol.
Można grać i 10 lat i nie poznać wszystkich możliwości danej klasy.
Ja z kolei nie przerobiłem wszystkich wariantów bo mam mało kasy.
3/4 czasu miałem build zwany potocznie OOM! czyli elemental/resto(oczywiście z NS). Nie wiem jak u innych ale często na różnych BG NS ratował mi dupe
A co powiesz na szarżę paldka na mnie ? On do mnie to ja jemu nova totem earth schock plus instant chain lighting - niestety facet zdążył włączyć shielda i spierdzielić, ale i tak dużo to mu nie dało hehe
NS nie jest tylko do leczenia - często robiłem wjazd shamanem w linie wroga - nova totem plus Instant Chain pozwalały naprawdęnadwyrężyćco niektórych
Niezapomną teżsytuacji jak zabardzo się zapuściłem i musiałem spierdzielać, a jeden rouge woj i paldek próbowali mnie w ziemię wepchnąć Wtakich sytuacjach NS to jak znalazł.
21 punktów w resto z tego co wiem to nie jest build zwany "resto". Jeżeli operujesz pojęciami szeroko przyjętymi to uważaj jak je stosujesz - jeśli tamten shammi co ci pomagał był resto tzn. że miał minimum 31 punktów resto...
Ja mając build teraz 0/19/32 i przyznam się, że ten build jest lepszy w farmowaniu mobków niż ten co miałem dotychczas (był pod PvP).
Cytuj:
Zoltan nie mozliwe szaman ma 3 totemy zadajace dmg Magme i Searing magma kosztuje sporo many ale zadaje slaby dmg stawiasz go na rogala tudziez druida w stealth, Nova 1 razowego uzytku taki sobie i searing pluje fire bolami tez srednie dmg przeszkadza owszem ale zadaje slabe dmg. Podstawa to szoki i chain od tego padaja wszyscy.
Stawiasz Nove (jeśli masz w talentach to jeszcze lepiej) a później magme i w kilka sekund(pod warunkiem jeśli nie było żadnego resista) zadajesz całkiem całkiem damage gostkowi.
Mnie w sumie dziwi zafascynowanie wariorów swoim MS - przecież ten debuff można na spokojnie shamanem przeczekać - mowa oczywiście o sytuacjach 1v1. Tym bardziej, że mając odpowiednio wysoki poziom AP Bloodthirst na spkojnie zada podobne obrażenia, a efekt będzie lepszy.