'tuning' jaki wg mnie należałoby zrobić to:
1. do zakładki 'Retired' przenieść
KONIECZNIE i JAK NAJSZYBCIEJ następujące osoby :
Alberic - nieobecny 12 ostatnich pod rząd
Amenok - 15
Cary - 12
Derfelcadarn - 25
Dragen - 17
Dredz - 13
Gubian - 13
Ozoko - 15
Whitecomet - 13
Zetoriush - 17
te 10 osób jak się nie zapiszą i nie zjawią w ciągu 3 kolejnych dynamisów przynajmniej
RAZ niech sobie dropną perełkę (jak dla mnie) i jak jak chcą chodzić z DP to niech po prostu napiszą aplikację i tyle, może ktoś da im drugą (kilkunastą) szansę a może nie
2. następujące osoby trzeba powiadomić w grze o sytuacji i po prostu
spytać się je czy są zainteresowane chodzeniem na dynamis w DP , to powinna być tzw. ostatnia szansa czyli 'weryfikacja zdolności do zjawienia się'
Bekisa - nieobecny 5 ostatnich pod rząd
Bladeofdeath - 6
Charlynn - 5
Gokulo - 9
Gokuryucha - 8
Himzka - 7
Karwacek - 5
Keung - 7
Logen - 5
Loziel - 7
Maxii - 6
Maximo - 5
Mystile - 5
Palis - 10
Scotdaddy - 7
Seia - 8
Sephan - 11
Squallz - 5
Valyana - 7
Xavia - 7
Xyro - 5
Oczywiście podczas liczenia nie uwzględniałem dynamisów na które dana osoba nie ma dostępu, także jak ktoś chce to może sobie odjąć coś tam, co nie ma dla mnie kompletnie żadnego wpływu i tak na nic ale uwzględniłem udział w sobotnim dyanamisie i zapisanie się na przyszły wtorkowy (bo inaczej musiałbym dopisać do listy więcej osób, ale niektórzy się już zjawiaja po swoich nieobecnościach).
Obecność na dynamisie nie jest obowiązkowa tak jak noszenie jakiejkolwiek perełki w ffxi.
Mnóstwo
nowych ludzi zapisanych niedawno nie chodzi bo nawet nie zagląda na forum i jak do nich piszę to są zdziwieni że ma być dynamis. Mnóstwo zapisanych niedawno od kilku tygodni nie ma w ogóle w grze w czasie w którym mamy dynamis. Mnóstwo starszych odeszło nie powiadamiając nikogo. Mnóstwo ludzi chodzi z innymi LSami na dynamis. Mnóstwo ludzi chce zginąć w tłumie i liczą na automatyczne zapomnienie. Mnóstwo ludzi siedzi w grze i nie przychodzą na dynamis bo dla nich to albo ma być indywidualny
FUN albo indywidualny
FUN ale gdzie indziej, także na nich nie ma też co liczyć bo ciężko wytłumaczyć komuś co to jest hardcore gdzie jedna osoba ma
wpływ na niepowodzenie lub sukces 3 godzin a kilkadziesiąt osób na to i tak musi pracować.
BARDZO chciałbym żeby na każdy dynamis była możliwość/konieczność zapisywania się osób nawet jak nie mają na niego dostępu. Dzięki temu jak duża ilość ludzi się zapisze to powinniśmy pod uwagę wziąć czy nie lepiej zrobić jakieś miasto np. 10 osobom niż cokolwiek innego, a jak nie to zapisani którzy przyjdą nawet pod Xarca/Glacier a nie mają dostępu to powinni dostać 1 punkt.
Wg mnie goście (65-69 lvl) powinni dostawać za udział w dynamisach
2 punkty. Nie mam pojęcia dlaczego tego
wcześniej nie było, być na dynamisie, patrzeć przez czasem 3h na wszystkie swoje słabości, potem na ewentualną porażkę -
ŚWIETNA ZACHĘTA NA DALSZY UDZIAL W DYNAMISIE, nie dziwmy się że ludzie nie wiedzą po co mają być guest'ami na dynamisach.
To są tylko moje przemyślenia. Jak da się z tego zrobić jakiekolwiek rulesy to OK jak nie to też OK.
Pamiętajmy że
FREKWENCJA RÓWNIEŻ A MOŻE PRZEDE WSZYSTKIM decyduje o ilości MONET zebranych na dynamisach.
Najważniejszy rules dla mnie byłby:
5 niepowiadomionych nieobecności pod rząd -
WYLATUJESZ BEZPOWROTNIE Z LSA
przecież wystarczy 1 raz napisać na tell albo na forum co się dzieje i będzie OK a my mamy takie
rodzynki w LSie że gdybym to ja był na którymkolwiek miejscu na liście wypisanych przeze mnie osób to byście mnie oblali benzyną i bawili się zapałką nad moją tarugłową po chwili mówiąc -> ups spadła .........