DaveJ napisał(a):
NERD KING napisał(a):
DaveJ napisał(a):
Moim zdaniem najbardziej kultowym Anime jest Dragon Ball...
nie zapomnij o pokemonach
;[
Ta może jeszcze Miś Uszatek... jak nie oglądałes pożądnych Anime tylko jakies badziewiaste POKEcostam to nie pisz nic...
I kolejne wypowiedzi jegomościa...
ROTFL xD
Ile Ty masz lat? 12? 13? Wszędzie (tyczy się także innych tematów, w których się wypowiadałeś) tylko wulgaryzmy i tryskająca "elokwencja"...
Rzeczywiście masz ogromne pojęcie o anime, skoro swoją wiedzę opierasz na dragon ball...
No ale dobra - w temacie:
Full Metal Alchemist - jak można się spodziewać po produkcji Square Enix - dopracowane fabularnie i graficznie.
Elfen Lied - nie jestem do końca przekonany czy powinienem podawać tutaj tytuł - pozycja zdecydowanie dla widzów pełnoletnich
Monster - j.w. - poważna tematyke, dieciak wychowany na DB uśnie z nudów
Hellsing - luźna seria. Od pewnego momentu scenariusz zbacza z kursu jaki obrał Kohta Hirano (twórca mangi, która powstaje dalej) i ma udziwnioe zakończenie.
Full Metal Panic - takie tam mechy - nie mój typ.
Full Metal Panic Fumoffu - seria pochodna od FMP, nie jest to jednak bezpośrednia kontynuacja (takową jest FMP TSR), tylko wciśnięta pomiędzy epizody seria komediowa - bardzo fajna na wieczory z dziewczyną
Interlude - nieznane i niedoceniane OAV. Futurystyczna wizja, przy którym matrix to śmieci. Wymaga pełnego skupienia, aby nie pogubić się w fabule
Ghost in the Shell - klasyka. Anime obowiązkowe, aczkolwiek ciężkie.
Akira - j.w. Lżejsze od GitS, ale też bardziej przygnębiające
Metropolis - kolejne anime, w którym człowiek zakochuje się w maszynie - bardzo przykre, nietypowa kreska
Chobits - seria romantyczna z wątkiem fabularnym (o tak). W sumie nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, iż jest to dzieło Clampa
Shingetsutan Tsukihime - kolejna pozycja raczej dla dojrzalszego widza. Horror romantyczny. Miło ogląda się z dziewczyną.