no sprostam siebie i Maxiego moze:
Elfka napisał(a):
Mxii
znam cie lol
bylam z toba w statiku heh
jestes zwyklym "cieniasem jezykowym"
czesto uzywam wyrazow i okreslen dla reszty nie jasnych:
1) "cienias jezykowy" - gosc, co pisze duzo-wiele ale nie otkrywa istotne punkty swoich pogladow, przykrywajac je czyms ogolnym
czyli Maxii pisze bla-bla, bo, fakt, ze maja prawo mu nie odpowiadac zasady DP ale nie w tym sek, jest w czym innym - chodzi na Dynamise swojego HNMLSa, gdzie ten caly "fun" - to jedynie zbieranie punktow do czegos innego
stara zasada: daje - by miec
2)
Max' napisał(a):
wiec nie wciskaj kitu opi ze nie zarabiasz 3mil+ na run. Zwykle z runu jest ok 100 monet chyba ze gdzies ktos zawali ale takich runuw co ktos zawala jest malo.
zarabiacie, to wy po 5-10 monet na leb... jest to zarobek? bo tak cie zrozumialam - wedlug mnie to zenada
monety sluza do update relikow, dla gilselerow - do zarabiania
sa chinskie i nie tylko LSyowe Dynamisy, co wystawiaja monety na sprzedaz i po to chodza na Dynamisy, ale jest ich malo-malska i przedstawiaja soba zwykla wspolnote gilselerow - ktorych zadna gra, jak i Final nie bedzie w stanie pozbyc sie
(ott tak info dla Atora i kopaczy - juz trudno co kolwiek wykopac, bo znam ze 3 gilselerow, co kopia na okraglo, maja 7-9 i 10 lvl kuraka - rzecz jasna, ze choruje nad tym calodobowa grupa ludzi i jest to zorganizowana akcja.
takie to zycie w swiecie sprzedajacym wszystko)
3) fakt, ze kiedy wykonuje jakas powazna misje, to uzywam windowera, bo nie raz mialam dc i mam juz dosc skopanych akcji.
4) co do mojego "BaT" - to proste - po kochanych czasach inflacji, gdy kasa sama w rece wplywala - duzo ludzi ma problemy z kasa, jeszcze wiecej ludzi zrezygnuje z Craftow, bo rynek jest przepchany wyrobami i sprzedac cos za sensowna cene, zwracajaca wydatek powoli sie zrobil na pograniczu cudu, a tak naprawde tracisz
a to wszystko powoduje, ze widzimy ott takiego Opiego, co zarabia +3mln na reszcie biedakow z Dynamisu lub organizatorow Dynamisow robiacych te same interesy, co taki Opi - to mialam na mysli (jesli teraz wogule rozumiesz co mam na mysli
)
do tego samego byl nawiazany caly crab i campienie, jedynie, ze warunki sie zmienily i ceny
co do Dynamisa masz prawo tak jak kazdy wybrac wlasna forme egzystencji w Vanadiel - zadna presja nie ma prawa cie otaczac
ja osobiscie w kolko jestem niezadowolona z tego co sie dzieje na DP, zawsze tak bylo i pewnie moze to potrwac
sama chodze tam, bo:
- jest to polsko-jezyczna grupa ludkow
- moga zrobic relik 3 osoby: Rha Gal Opi, ktorzy napewno szybko nie skoncza z Finalem
- bo mi sie podoba, jak wypadaja AFy i ktos je moze dostac (sama do zabawnego mam 1 AF i to z third jobu
- wiem, ze kiedys ten AF ubiore
)
Simi placze nad osobami, co lvl-uja inne joby niz first, zabieraja je innym prostoludzina
chyba jestem u niego w spisie "zabieraczy" - bo lade miesiac bede miala RDMa na 75 - ktorego robie dla: po 1) wlasnej zabawy i po to by 2) sobie cos ubic, by pomoc w zarobianiu na Crafcie
no bo niestety z WHMem, to ja jescze rok bede sie meczyla, a i tak bede mniej skuteczna, a po 3) z niepamietnych czasow:
(jak czesc z CC wogule nie grala lub miala taki sam jak ja 20lvl
) wypowiedzialam sie dosc glosno - ze bede miala magow na 75 lvl wszystkich, a min WHM RDM BLM, a SMN dolaczylam do zespolu na 70+lvlu, gdy robilam sub/SMN + do pewnych misji w CoPie
- no i jestem wierna swoim zasadom
...moze cos sprostowalam?
ale juz nie powielajcie mojego postu plss ^(O_O)^