Alucreid napisał(a):
Heh petryfik dziala jak mass sleep, jak walniesz spetryfikowany cel to go "budzisz" bynajmniej tak na arenie bylo
Mylisz się Alu. Gdyby tak było, to uderzenie kogokolwiek budziłoby go ze stanu petryfikacji, co definytwnie kłóci się z tezą, że można bić spetryfikowanych nie zadając im obrażeń.
W szczególności, że w opisie tańca jest wyszczególnione, że to nie jest stan uśpienia ani paraliżu, ale całkowicie odmienny stan nazywany "state of fossilization".
Chyba, że odmienne zasady, co do tego tańca obowiązują na arenach, a oddzielne w normalnym terenie.
Z tego co udało mi się podejrzeć na kawałku drugiego filmu z walki Uprising, jakoś nikt nie pchał się do "budzenia" członków swojego teamu.
Czyżby w Batlle Tournamencie obowiązywały te same zasady, co w open PvP, a nie na aranach? Szczerze wątpię.
Choć trzeba przyznać, że z powodu użycia właśnie tego tańca Uprising przegrało w walce 9 vs 9.
Ale to wynika z tego, że walki w Battle Tournamencie są przeprowadzane na bardzo małym i ograniczonym terenie.
I łatwo złapać sporą grupę graczy przeciwnika w zasięg działania tego tańca przed zgonem SD.
Na tym drugim filmie rozbawiła mnie tylko jedna rzecz. SD przeżył do końca walki.
Uprising chyba po prostu zlekceważyło przeciwnika, bo SD nie był pierwszym targetem.
Szczerze przyznam, że z wielką przyjemnością oglądałem porażkę Uprising z Synergy w pojdeynku 9 na 9.
No i oczywiście szalejący Necro - klasa sama w sobie.
EDIT
-----
BTW Uważam ten event za najciekawszy z dotychczasowych mimo, że nie biorę w nim żadnego udziału.
Naprawdę miło popatrzeć na kolesi, którzy dobrze wiedzą o co w tej grze chodzi.
Mam nadzieję, że po wszystkim pojawi się jeszcze trochę filmików z poszczególnych pojedynków.
Choć moim zdaniem o tego typu prezentację i skróty poszczególnych walk powinien zadbać sam NCSoft.
Ale akurat NA NCSoft marnie się stara w porównianiu do np. chińskiego odpowiednika.