Cashasty napisał(a):
Dzięki za odpowiedź , co myślisz o :
Nightslayer (5/8)
Nightslayer Belt
Nightslaye[...]
Weapons :
Claw of the Black Drake (Fist Weapon do MH )
Core Hound Tooth
Takie itemki pasowałyby do Hemo ?
sprzet ok (sam mam 5 ns reszta pvp epic set),bron tez (looknalem na thottbot
)
edit:
>>No i czy moge na swordzie mykać?
Oczywiscie
ogolnie, im wolniejsza bron tym lepiej
(ale bez przesadyzmow)
>>To jest jeden z nielicznych buildów, jakich jeszcze nie testowałem - no i jak idzie z tym w PvE - czy bardzo uciekne z DMG meterów?
To zalezy od sprzetu - z pewnoscia bedziesz mial mniejsze DPS niz Combat rogue. Nie znam zadnych miarodajnych wynikow porownan, bo szczerze, PvE srednio mnie pociaga (nie mam nawet zadnego Dmg meter, bo mi kompletnie wisi czy bede pierwszy czy piaty
). Zaleta Hemo jest to, ze wszyscy zadajacy obrazenia fizyczne maja automatycznie lekko zwiekszone obrazenia zadawane celowi. Wiecej na temat PvE nie napisze, nie znam sie na tym
>> smieszny bonus +7 i koniecznosc wywalenia 25 pkt w subtlety czyni ten talent dla mnie mniej niz badziewny ;P
Sluszna uwaga odnosnie wywalenia ilosci punktow w jedno drzewko (osobiscie licze na to, ze Hemo zostanie przesuniete wyzej, ale w ogole umieszczone w innym drzewku). Bonus smieszny? A co jest takiego smiesznego w enchancie +5dmg? albo +4.. ilekroc slyszalem, ze +5 to najlepszy enchant na Perdition's Blade.
>>btw, rapid concealment to syf.
Uzasadnij. Nie twierdze, ze nie masz prawa tak sadzic, chce tylko wiedziec, dlaczego tak uwazasz. Jestem zdania, ze w przypadku tego talentu nalezy rozpatrzyc aspekt pod tytulem 'co kto lubi'. Rapid Concealment skraca cooldown stealth o polowe (kosztem 5 punktow), i wiele, naprawde osob bedzie powtarzac, ze to kiepski wybor. Z mojego doswiadczenia wynika, iz RC jest talentem sytuacyjnym o najwiekszym zastosowaniu (sposrod dostepnych w subtelty).
Co do imp sap - talent wysoce sytuacyjny. Bylby dobry (ale tylko dobry, nie bardzo dobry) gdyby dawal 100% szansy na powrot do stealth,a tak... Po pierwsze, zeby kogos tak ogluszyc cel nie moze byc w stanie walki. Po drugie naprawde rzadko ogluszenie trwa dlugo (czyli ponad 15-20sekund). Wreszcie, tak naprawde przydaje sie w walce 2(lub wiecej) vs1 i to tylko czasami (znowu musisz liczyc na dlugosc ogluszenia...). Zalety w PvE sa oczywiste w przypadku robienia instancji z humanoidami, ale znowu wracamy do faktu, iz Imp Sap jest szczegolnie sytuacyjny. (a jak ktos ma inzynierie i goblin rocket helmet [czy gnomish, choroba ich wie] to lepeij uzyc tego i miec spokoj na 20 sekund
)
>>Imp rupture podobno ma swoje zalety,
Owszem, ma, ale rupture trzeba nauczyc sie stosowac w odpowiednim momencie. Gdyby obrazenia okresowe nie przerywaly Gouge to byloby pieknie. Talent szczegolnie przydatny przeciwko innym rogues (jako rzecz uniemozliwiajaca wejscie w stealth) albo warriorom. Osobiscie niemal nie uzywam, wole punkty wykorzystac inaczej.
Z buildami jest tak, ze najlepiej potestowac troche kazdy (w miare mozliwosci) i wybrac ten, z ktorego ma sie najwiecej radochy.
Sorry za przydlugi post.