W sumie to się cieszę że przestałem grać w wow'a.
Revamp może nie jest totalnie, spier#$ny, ale widać wyraźnie, że Blizzard tak na prawdę wcale nie uważa, że magowie go potrzebowali. Zmiany są wyraźnie "na odwal się" i na kompletnie bez pomysłu.
Chociaż niektóre nowe talenty mi się podobają.
Np.
Master of elements: całkiem miłe do pve, w pvp też może czasami (sporadycznie, ale zawsze) pomóc.
Combustion: IMHO bardzo fajnie to zmienili. Przydatne w pvp. (Np startujemy comb. Walimy scortch 2-4 razy potem mamy prawie gwarantowane 3 crity z rzędu.
W PvE trochę gorzej. Bo można łatwo złapać agro.
Shatter: IMO Zajebista zmiana. Daje to bardzo solidnego combosa wszystkim elementalistom. Np AoE combo (Nova + Blast Wave + Cold Snap + Nova + CoC) Jak wejdą crity to masakra normalnie.
Arcane Subtlety też nie jest złe -10 spell resist za 3 pkty imo to nieźle.
Właśnie to były te "dobre" talenty. Problem w tym że jest ich tylko kilka a zostało sporo naprawdę beznadziejnych + dodali nowe :/
Podsumowując Revamp bez pomysłu i na odwal się. Po zmianach dla priesta spodziewałem się czegoś ciekawego dla magów, a tu pupa. Nie chodzi mi o buff, ale o pewne zmiany w mechanice maga, niestety widać Blizzard uważa, że wszystko jest ok.
Anyways:
http://www.wowhead.com/talent/?RZxgMs0cutbAck0V
Mój proponowany elementalista. Zastrzegam że nigdy frost nie grałem wiec drzewko frost może być nieco gimpnięte