Najprostrzy sposob na boost FR to:
- onyxia cloak 16FR +sta - craft
- ring +15FR +staty (w zaleznosci od tego czy meele czy caster) - quest reward z chaina w mc
- trinket - ward of the elements +8 all ress - quest reward z ony chaina
- drakefire amulet +15FR +sta - quest reward z ony chaina
- trinket - Royal ....cos tam (sorka nie pamietam) +10FR +staty zalezne od klasy - quest reward z ksiazki klasowej w DM
- bracery - +10FR +losowe staty +losowy typ (od cloth do plate) - drop w brd z Lord Incendius (uwaga - przy odrobinie szczescia mozna wyciagnac wersje "of Fire Resistance" ktora da dodatkowego boosta +15FR)
Enchanty:
- +20FR na gacie i beret: potrzebujesz Libram of Resilence (afair random world drop, czyli najszybciej na AH), q item ze skrytki w BRD (sorka nie pamietam ktory, dawno to robilem
, jakies badziewia z un'goro +30G
- +5FR na shoulders za reputacje Revered z Argent Dawn lub +5 all ress na shoulders za Exalted
- +7FR lub +15FR na plaszcz, 7FR kosztuje grosze, 15FR kosztuje majatek.
to taki boost dla kazdej klasy ktory daje 144 FR bez wiekszego nerfa i jakiegokolwiek buffa.
, do tego jest tona itemow dostepna dla specyficznych klas. Np. jesli grasz casterem to odwiedz scholo w poszukiwaniu Dimly Opalescent Ring of Fire Resistance (17FR +7int), niby drop jest zalosny ale ja mam jakos szczescie do tego ringa, najpierw dropnol mi tuz przed wyjsciem do MC wersja of Fire resistance a pare dni temu dropnela mi wersja of Shadow Resistance (Zapewne ze wzgledu na zblizajace sie naxx)