jinnai napisał(a):
@Karol666
Sila Skilla - Power Shot 1 - Bow attack, power 65 {over-hit}
chodzi mi o ten "power"
Ten power to JAKAS jednostka dmg jaki zadaje ten skill.
Stun shot archera, hammer crush etc zadaje jakis dmg zalezny od tego "power" + efekt.
Sa skile ktore maja tylko power - czyli tylko zadaja jakis dmg.
"Jakis" mowie specjalnie z tego powodu, ze jest tu jakas superniekonsekwencja devsow.
Np. czary magow maja niski "power" ale zadaja bardzo duzo dmg.
Skile wojow natomiast moga miec bardzo wysoki power a zadaja mniejszy dmg.
Ciezko namierzyc ta okreslona relacje power do dmg bo zalezy to od levelu, rodzaju, resistow moba w ktorego walimy ale z tego co pamietam to np. Power 2000 przy skilach polearmowych przekladal sie mniej wiecej na 1000 dmg Vs bialy mob (czyli power/2=dmg do moba na podobnym lev co gracz). Tak samo mniej wiecej jest przy skilach mojego HE (czyli np. jak mam skill z power 4600 tzn ze zadam mobowi na moim lev ok 2300dmg).
Ale oczywiscie to TEZ ZALEZY OD BRONI ktora sie posluguje - im lepsze jej parametry tym mocniejszy bedzie ten skill.
Grajac PKasem zauzywazylem jednak ze o ile zaleznosc zadawanego dmg od pattack broni jest taka bardziej liniowa (tzn kiepska bron => kiepski dmg) to dmg ze skili AZ TAK nie spada.
Moj PK ma 44 lev i uzywa nograde luku. Strzelajac normalnie dmg zadaje tragiczny ale skilami jest w stanie zabic wiekszosc postaci 30-40 lev bardzo szybko.
Podobnie kiedys pisal jakis daggeruser tutaj - rozwalil sobie bron A przy OE i przez jakis czas uzywal C daggera i poki walil skile to dmg bylo niewiele nizsze niz przy A broni.