Scorpio napisał(a):
Gok z 48 odbytych Limbusów był na 20, z czego 3 to są walki z Ultima i Omega ...
Ancover nie zgadzam się z tą propozycja kupowania za monety dropow z boss-a, poniewaz czynnikiem dajacym prawo lotowac dany item powinno byc :
- przydatnosc dla danej profesji danego itemu, i tu np WHM jest za BLM jesli chodzi o spodnie moim zdaniem
- ilosc odbytych limbusow poniewaz osoby nie majace "zysku" z dropu boss-a maja zysk z innych limbusow gdzie np 10 osob idzie po to aby ktos zdobyl item do upgrd AF, wiec to nie do konca tak. Ponadto jak juz mowilem mozna wprowadzic zasade ze monety bedace dropem z takiej walki trafiaja do osob nie majacych konkretnej kozysci z danego run. Podobna zasada panuje na dynamis.
Poza tymi dwoma warunkami nie przychodzi mi nic do glowy co mozna by efektywnie uzyc jako czynnik decydujacy o prawie do losowania itemow.
Chciał bym aby Oraichu spłacił swój dług jaki zaciagnoł w naszej grupie, czy ktos moze z nim porozwawiac o tym ?
nie zgadzasz sie, bo myslisz o sobie
co do wolnych monet - wybacz - to zenujaca ilosc w porownaniu z wydatkami jakie ponosza osoby nie kozystajace z Ultimy badz Omegi
a mam na mysli te osoby, ktorych joby nie kozystaja z ich ofert - NIN MNK i tp. + osoby pomagajace z bety naprzyklad (bo nie moga bidowac, a poswiecaja swoj czas i ponosza rozne koszta)
bidowanie i uzyskane z tego monety pozwolia im miec jakis reward za stracony exp i zwrot kasy za medycyne, food, toolsy i tp.
co do spodni - moj BLM na 40 lvlu i kto wie czy do czasu jak uda sie nam w tym marnym skladzie z marnymi zasadami pokonac Ultime, nie bedzie mial wiecej - oprocz tego Set = Set i zadko sie zdaza, by wszystkie czesci byly idealne, nawet w Afach i nie tylko, zreszta mozna miec sub BLm i tp.
to odnosnie przydatnosci - zreszta, jak laczysz swoje zdanie o przydatnosci spodni dla mnie, a twoja checia kurzenia w szafie itemow dla przyszlego BLU, a przydatnoscia dla osob na 75 lvlu obecnie???