Morgul napisał(a):
( btw. koles sprzedal dwa swoje patenty intelowi )
Ja oglądałem i słyszałem, że patentów uzyskał 8, z czego Intel kupił 4 (chyba że mówimy o dwóch różnych reportarzach).
Oyci3C napisał(a):
Przyznaje racje - place podatki, ktore ida na SWIATYNIE OPATRZNOSCI... w imie dziedzictwa narodowego, na ktore z checia jedyne co bym oddal to poranny mocz po browarkach.
Po pierwsze: Świątynia Opatrzności Bożej jest dla wszystkich. Nie tolerujesz kościołów w Polsce? Cierpisz na chrystofobię? Mierzi cię budownictwo sakralne ogólnie? Omijasz kościoły z daleka i po kłopocie.
Po drugie: Sprzeciwianie się rozwojowi kulturzy materialnej w swoim kraju jest co najmniej dziwaczne.
Po trzecie: Ja z kolei nie życzę sobie, żeby moje podatki szły na utrzymanie domów dziecka. Jeden wychowawca na 15 dzieci, które i tak robią co się da, byleby popisać się chamstwem i agresją (95% z nich to żadne sieroty, tylko dzieci z rodzin patologicznych, odebrane rodzicom). Cała forsa idzie w powietrze. Przestawienie strategii opiekuńczej państwa w kierunku rodzinnych domów dziecka byłoby rozwiązaniem o wiele skuteczniejszym. Obszczywanie nic nie da.