Ethan napisał(a):
Nawet nie porównuj eventów na jakimś tam amatorskim serwerku do eventów na serwerach, gdzie jest kilkadziesiąt tysięcy osób.
Dodatkowo każda z nich płaci za grę, a co oznacza, że wymaga niezawodności.
Zrobienie eventa dla 50 czy nawet 300 osób to pestka. 150 osób to liczy tylko moje ally, a nie jest nawet jednym z większych.
Ponadto NCSoft NA nie ma żadnych możliwości ingerowania w kod gry.
Nie ma w NA studia developerskiego, więc w całości są uzależnieni od tego co dostaną od koreańczyków.
Z czego jasno wynika, że jedyne eventy, które mogą zrobić to eventy oparte o ingerencję GMów.
Fakt faktem, że jest ich mało i mało się starają, ale to już całkowicie inna historia.
Czyli podsumowujac placisz a gre a oni nie sa w stanie jakiejs przyzwoitej normy eventow zrobic
Wiesz mi to wisi czy oni je robia czy nie ale jesli juz o tym mowimy to w zyciu bym nie powiedzial ze ilosc eventow w L2 jest...mala? Ona jest prawie zadna
O mozliwosci techniczne na pewno tu nie chodzi
Oni poprostu musza sie trzymac pewnych zasad ( eventy na all serverach w 1 czasie itd itp ) i to ich najbardziej ogranicza bo nie sadze zeby rozwiazaniami technicznymi ( mozliwosciami gmow itd ) byli w tyle za UO, ktore nie wymaga ani ingerencji w kod zeby zrobic event ani duzego wysilku ( i tutaj ilosc graczy naprawde nie ma ZADNEGO znaczenia
).
No ale to dyskusja na osobny temat.
Gdzie wy znajdujecie te RB lvl <50 ? Ja to slysze o samych 70-80lvl