Pieszczoch napisał(a):
Raczej pil w moja strone, bo mam semprona i 1gb ramu i to wg. niego jest low end... to co maja powiedziec ludzie, ktorzy siedza do dzisiaj na duronach i axp ? Na pal z nimi ? Ekhem, no nie mialem zamiaru pic do ciebie, ale jak masz na ten temat kompleksy to powiem ci prawde. Ram masz mid-end, a procek to "almost lowest end of all", nizej sa tylko celerony....
A jak dalej nie rozumiesz o co mi chodzilo, to to ze NIKT z dobrym komputerem, lub tez drozszym, nie poszkodzi sobie bajerow jakie beda. A na dodatek to po ch.. kupowac Basic Viste i majac sprzed z dolnej polki ochudzac go do poziomu win98/winxp? Juz lepiej kupic pelen pakiet (no moze nie ultimate) i samemu sobie w rejestrze odchudzic go do takiego samego poziomu.
Z reszta, sam zobaczysz jak kupisz basic, a bedziesz chcial miec cos wiecej, to albo odplatnie pakiet dodatkow kupisz (jak takie cos uruchomia na rynku) albo nowy windows.
Nastepnie co do legalnosci mojego windowsa...nie musze sie tlumaczyc, przy oprogramowaniu jaki uzywam i jaki w ramach zlecen mi podarowano, to windows xp przypomina "male drobniaki".
To juz moj samochod jest mniej wart
To jeszcze ktos jezdzi maluchem ?
W kilku topikach na tech boardzie troche dyskutowalismy, dlatego mialem prawo tak sadzic.
Co do wersji ultimate, to po co mam placic za dodatki tj. firewall, antispyware, skoro 10x lepszy soft jest dostepny za free. Dla mnie zintegrowany soft jest g wart i ochrona jaka gwarantuje jest rowna 0. Jesli ktos lubi placic za takie cos to prosze bardzo.
Bajery graficzne jakos mnie nie podniecaja, ja na kompie pracuje i dla mnie wazna jest czytelnosc i przejrzystosc a nie latajace misiaczki i cukiereczki - dlatego kastruje windowsy - nawet gdybym mial 3x lepszy sprzet.