vexan napisał(a):
nie maja racji takze ci którzy porównują GW do Diablo2. Zaczne od tego że GW to nie MMO tylko CORPG.
Się popisałeś znajomością tematu, dla Twojej informacji, Diablo 2 też nie jest MMO, tylko ORPG.
vexan napisał(a):
GW jest grą stworzoną głównie do PVP i jeżeli mamy ją do czegoś porównywać bardziej mi tu pasuje CS niż Diablo 2 czy jakikolwiek MMO.
Diablo 2 afair też :o I, zaznaczam po raz kolejny, D2 to nie MMO.
vexan napisał(a):
Ponieważ w GW liczy sie zgranie.
W praktycznie wszystkich MMO liczy się zgranie, a banda randomów raczej nigdy nie ma szans przeciwko dobrej grupie.
vexan napisał(a):
Jeżeli chodzi o porównanie GW do Diablo to jak wyżej napisalem, raczej bym GW porównał do CS'a. Jeżeli chodzi o to że ludzi można spotkać tylko w miastach i po wyjściu z nich bawiy sie tylko z teamem, który złorzyliśmy w mieście jest to według mnie dobre rozwiązanie
Problem w tym, że w D2 też można bawić się jedynei w party, główną różnicą natomiast jest to, że nie ma tam "miasta", z którego gracze wyruszają na misje, a jest chatroom.
vexan napisał(a):
Po roku spędzonym w L2 poprostu mam dość tego że jakiś gówniaż sfrustrowany życiem mający kilka lvl wyżej i lepsze itemki biega sobie bezkarnie i zabija wszystkich low lvl w okolicy nazywając ich "noobami".
A potem zostaje red -> purple, ktoś go ubije i sfrustrowany gówniarz straci swoje "lepsze itemki".
vexan napisał(a):
W GW czegoś taiego nie ma co jest dla mnie dużym plusem.
Bo nie ma open PVP...
vexen napisał(a):
jeżeli coś piszecie przydalo by sie żebyście mieli jakiekolwiek argumenty
Żadne nie padły?
Dla mnie główną przewagą jest np. możliwość spotkania innych graczy w prawie każdym miejscu świata.
vexen napisał(a):
Ale, jeżeli chodzi o tryb pvp GW jest jedyne w swoim rodzaju.
Jedyne w swoim rodzaju, nie znaczy "najlepsze". UO miało more fun pvp. DAOC RvR, a RF Online RvRvR.
vexen napisał(a):
W MMO liczy się przeważnie LVL + ITEMY
Tyle, że jeśli parę osób ma max level + najlepsze itemy, to liczy się skill.
vexen napisał(a):
Kolego L2 i GW to gry ncsoftu, i między innymi za abonament płacony w L2 i innych MMO tej firmy, mają oni pieniądze na sztab ludzi pracujący co dzien nad GW, tu nie ma lagów nie ma błędów a jeżeli sie jakiś pojawi, w przeciągu kilku dni jest update (automatyczny) dzieki czemu wszystko jest natychmiast poprawiane.
Kolego, NC Soft jest tylko wydawcą, developerami obu gier są inne firmy. W przypadku GW jest to ArenaNet, natomiast producentem L2 jest E&G.