Mmogi generalnie w dużym stopniu korzystają z pamięci RAM, wiec są na tym punkcie dość wrażliwe.... W poprzednim kompie miałem 2x512RAM 400MHZ, które bez kłopotu kręciły się na 466MHZ (jeśli mnie pamięć nie myli co to tej wartości)... Wszystko mi działało oprócz SWG, które się często wysypywało.... wziąłem więc obniżyłem taktowanie pamięci nawet poniżej tej fabrycznej na 333MHZ i problem zniknął całkowicie... Z FFXI jeszcze nie miałem rzadnych problemów, a uruchamiane jest na trzech różnych kompach, więc jedynie mogę Cię lekko naprowadzić w czym problem...
Co do zasilaczy to powiem, Ci tak..... wolę swojego ponad dwuletniego TAGANA 2Force 480W, niż jakiś szmelc prosto z fabryki co pisze na nim szumnie 500W a nawet nie wyrabia 300W, nie wspominając o trzymaniu napięcia
Generalnie w "świecie zasilaczy" liczy się kilka firm.... najdroższą jest chyba AKASA (zasilacze powyżej 1200zł za sztukę), potem jest kilka firm równorzędnych jak Antec, Topower, CHieftec, Enermax czy właśnie Tagan (wydajny+cichy+stosunkowo niedrogi+gwarancja 5 lat).... kupowanie czegoś innego jest wywalaniem kasy w błoto....[/url]