Dodatnie do gry parametrow typu sila, zrecznosc i inne bajery tylko potocznie nazywa sie elementami RPG. RPG to role-playing game, czyli chodzi tylko i wylacznie o odgrywanie/wczuwanie sie w jakas role. Statystki nie sa nieodlacznym elementem RPG. Jest specialny system RPG tzw. narracyjny, gdzie statystki wogole nie maja znaczenia, nawet korzystanie z kostek nie jest konieczne.
EDIT:
Skoro juz o Diablo mowa. Pierwsza czesc gry byla dosc nowatorska i rewolucyjna - za to wlasnie ja pokochalem. Niestety, na necie w jednke nie gralem, bo sami cziterzy biegali.
Dwojka, nad ktora pracowali latami (sam nie wiem co tak dlugo im zajelo), zas to w moim oczach gniot, tandeta, zwyczajna kalka poprzedniej gry. Dwojka to bylo zwyczajne nabijanie ludzi w balona, co najdziwniejsze, duzo ludzi ten balon kupilo i nawet nie zauwazyli jak zostali przerobieni na szara, glupia mase ludzi, ktorzy kupuja wszystko jak leci, o ile ma dobra reklame i tytul.
www.uo.reset.net.pl<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Coval dnia 2002-03-05 17:49 ]</font>