Napisalem do CDA.
Witam,
szef podrzucil mi Twoj koment do mojej recki, chcialbym oczywiscie za niego serdecznie podziekowac, ale i odniesc sie do paru watkow. Twoje cytaty wziete pomiedzy " ", moja odpowiedz poprzedzona >>
"Chciałbym przytoczyć kilka przykładów: "MMORPG, który nie jest ani klonem GW, ani WoW, a ma równiewielką moc przyciągania, do tego zawiera kupę świetnych pomysłów, akosztuje 50 zł miesięcznie. Warto!" - Warto napomknąć, iż L2powstało przed GW i WoW więc komentarz, że nie jest klonem GWświadczy, iż autor nie raczył tego faktu sprawdzić. "
>> Tutaj zaszla drobna pomylka w skladaniu tego tekstu, niestety tekst z GameWalkera mojego autorstwa zapodzial sie, totez zostal napisany recznie przez innego autora, ktory posilkowal sie siecia. Moge jedynie wziasc na siebie wine, iz nie dopilnowalem tego do konca, aczkolwiek ciezko zrobic cos gdy sie mieszka po drugiej stronie kraju
"Autor pisze, iż Rasa Krasnoludów to najlepsze tanki"
>> Tu imo kwestia gustu i "widzimisie"- rownie dobrze moglbym wymienic WarLorda ktora takze dobrze trzyma na sobie moby, acz kierowalem sie tutaj wlasnie tezyzna fizyczna, czyli iloscia HP
Moje niedoprecyzowanie.
"Parafrazując również inną cześć Artykuły "Mroczne Elfyspecjalizują się w szybkości ataku. Jasne Elfy posiadająwysoką szybkość poruszania się" - Błąd gdyż Mroczne Elfyposiadają właśnie bardzo niską szybkość ataku za to najwyższą siłęfizyczną. Najwyższą szybkość ataku posiadają własnie Jasne Elfy."
>> Przyznaje, iz gralem najczesciej BladeDancerem, a ten w Tallumie + Dance of Fury ma speed jak najbardziej wysoki. Jednak faktycznie- tutaj popelnilem blad, bo nie spojrzalem na staty podstawowe, acz nie roznia one sie tak znacznie by uzwawac to za jakis wielgachny blad. Babol owszem, ale nie na miare skandalu
"Wniosek, przynajmniej z powyższych jest taki, iż autor nie znałtematu, poza tym wnioskując z poniższych wypowiedzi, grał naserwerze prywatnym (pirackim, nielegalnym)"
>> No coz, gralem na oficjalu 3 miechy acz udowodnic raczej nie ma mozliwosci, a i sprzeczac sie o to nie ma sensu
"liczne boty na serwie oficjalnym" - to jest stosowanejako częsta wymówka graczy pirackich serwerów aby za grę nie płacići po tym łatwo poznać gracza Pirata. "
>> Ten zarzut zostal zaczerpniety z oficjalnego forum L2, na ktorym gracze sie na owe boty skarzyli. Zreszta- ten sam temat zostal poruszany w wywiadzie z tworcami, ktorzy przyznali sie ze ten problem istnieje.
"Proponuję, aby w przyszłych publikacjach na temat Gier jużistniejących na rynku od dłuższego czasu, kierować się treściamistron oficjalnych oraz wymienionych na tychże stronachoficjalnych, listingach stron współpracujących. "
>> Przewalilem ok. 40 tematycznych stron na ten temat, to co mi tutaj jest zarzucane to sa drobne bledy merytoryczne w sumie nie majace zadnego wplywu na caloksztalt i wizerunek.
"Serwis Lineage 2 Polska (pod adresem
www.lineage2.pl - nie ten inny Piracki który skopiował od nas nazwę) chętnieby udzielił pomocy a nawet zapewne udostępnił konto na Oficjalnychserwerach celem napisania porządnej recenzji.Recenzja w tej formie wprowadza w błąd. Liczę na odpowiedź i może wspólną korektę Artykułu."
>> Czyli pisanie calego arta od nowa, by rzec "sorrki, mroczne elfy wcale nie sa szybkie, a dwarfy nie sa tankami". Bez urazy, ale lineage2.pl jednak zdecydowanie odstaje swoja baza danych od swoich zagranicznych odpowiednikow. A i tak jak napisalem wyzej- sensu robienia korekty dla paru duperelek jest wliczone w ryzyko zawodowe, bledy sie zdazaja najlepszym.
pozdrawiam
sleeskee