Scorpio napisał(a):
Nie przypominam sobie abym kogos opierdolil, co najwyzej sie spytalem co robi osoba z innego polskiego ls u nas z żadaniem pomocy ze strony CC. To jak wy odbieracie mnie to wasz prywatny problem, nie pasuje wam to mnie zblistujcie, nie popełnilem zadnego przestepstwa ani tez nie sadze abym w jakis soposob przyniósl wstyd sobie czy komus innemu.
Owszem, od tego zacząłeś. Teraz jednak pozwól sobie otworzyć oczy na fakt, że pytając wówczas o dobrą wolę któregoś z graczy nie byłem osobą "z innego polskiego ls" a praktycznie osobą z Waszego ls bowiem RM powstało dzień czy dwa wcześniej i więcej czasu spędzałem nosząc perłę CC. Wystarczał wówczas jeszcze 1-on-1 chat z Dyrektorem przez XBL i nie musiałem do nikogo pisać. To, że mnie nie zauważyłeś na CC wcześniej wynikało z tego, że:
a) nie gram wiele i niezbyt długo;
b) nie należę do osób narzucających swoje towarzystwo - wolałem czytać niż pisać;
c) taki uber jak Ty nie raczył nawet zauważyć, że cokolwiek się zmienia;
d) dopisz sobie co Ci się podoba, ja nie będę protestował.
Nie żądałem pomocy, zapytałem czy ktoś miałby chwilę wolnego czasu by pomóc noob'owi. Jeśli to jest żądanie Twoim zdaniem to cieszę się, że nie masz nic wspólnego z dyplomacją, bo notorycznie bylibyśmy w stanie wojny z jakimś Słoniostanem albo inną Zyrazją.
Mój odbiór Ciebie jest taki sam jak każdego innego człowieka, wybacz ale nie widziałem w Vanad'iel tabliczek z napisem "Uwaga Stokrotka!" .Anglosasi mają zwyczaj powiadać "you'll never have second chance to make first impression" a pierwsze wrażenia ze spotkania ze Stokrotką są jakie są.
Przynosisz wstyd sobie, swoim rodzicom i wszystkim tym ludziom, którzy bronią opinii, że czego jak czego ale odrobiny normalności można się od graczy spodziewać.
Mam w głębokim poważaniu Twoje zdanie i Twoje gadki o paleniu się "w tyłku" czy też "pod tyłkiem". Mam tylko nadzieję, że przez moment poczujesz się tak jak na to zasługujesz.
Scorpio napisał(a):
Jak czytaliscie log, wspomnialem ze ktos inny da perle, bo ja nie dam, poniewaz jest to sprzeczne z moimi zasadami a sack holderow jest kilku.Na co dostalem odpowiedz ze osoba z ktora rozmwaim wolal by przezuc cos tam niz wziasc perle odmnie. Uwazam ze odpowiedz byla chamska.
Jeśli masz więcej niż pięć lat, a zakładam, że tak właśnie jest, powinieneś nabyć już doświadczenie pozwalające Ci stwierdzić, że jakkolwiek samo posiadanie zasad oraz postępowanie według jakiegoś kanonu moralnego jest godne najwyższego podziwu to już treść owych zasad - dla jednego istotnych i wzniosłych - dla kogoś innego może być stekiem bzdur nie do przetrawienia.
Nie bronię Reynevana ale pragnę uczulić Cię na fakt, że żaden z Was w logu nie przedstawił sensownej argumentacji [jeśli wszystko co zostało powiedziane znajduje się w nie-wymazanych miejscach] i zasłanianie się "zasadami" przez Ciebie jest tak samo merytoryczne jak kąśliwa uwaga o żuciu azbestu.
Scorpio napisał(a):
[...] A nowi czlonkowie polskiej spolecznosci z ramuh moga sobie wybrac czy chca byc na CC czy na innym polskim ls-e, pisze innym bo RM jest innym polskim ls.
Nie masz pojęcia czym jest RM więc możesz łaskawie przestać na jego temat bić pianę. RM z założenia był i jest substytutem dla chat-room'u, który zresztą ma się pojawić w jesiennym update'cie do XboxLive i wówczas będzie całkowicie redundantne.
Nie zajmujemy się werbowaniem ludzi do RM, zaczęliśmy tą zabawę jako grupa przyjaciół, którzy chcieli pograć ze sobą nawzajem ale zabrakło im bardzo istotnego środka - wykorzystaliśmy możliwości oferowane przez grę. Nie odbieramy Wam członków i nie biegamy po Vanad'iel krzycząc, że każdy Polak może dostać naszą perełkę, choć jeśli ktoś poprosi to bez wątpienia takową dostanie.
Nie rozumiesz nas a my nie rozumiemy Ciebie ale to jeszcze nie powód żebyś prowadził swoją krucjatę przeciwko nam.
Scorpio napisał(a):
[...] Funkcja ktora pelni w chwili obecnej RM wykracza poza chat dla trojga znajomych z innych gier, nagminnie invitujecie do siebie ludzi zaczynajcych grac na ramuh a mowiacych po polsku, z tego co wiem kilka osoba ma perly obu ls'ow.
Piątki znajomych Panie Scorpio - tak gwoli ścisłości. Co do werbowania nowych to powtórzę, że nie masz o tym bladego pojęcia i tylko szerzysz własną, zafałszowaną wizję rzeczywistości. Jest nas w tej chwili siedmioro a ja osobiście sam dałem perły czterem członkom CC przy czym, poza jednym przypadkiem odbyło się to na ich wyraźnie wyartykułowane życzenie. Jeśli ktoś do nas trafia zaraz po rozpoczęciu gry - a z tego co wiem tylko raz się to zdarzyło i dotyczyło człowieka z mojej Friends List na XboxLive - sam ma okazję przekonać się jak gra wygląda i ma pełną wolność decydowania o tym co ze sobą zrobić. Pancernik zdecydował się grać w CC a mimo to grałem z nim dzisiaj i nie mam do niego żalu o decyzję. Pleciesz o czymś o czym brakuje Ci rzetelnej wiedzy.
Scorpio napisał(a):
Jak juz pisalem wczesniej Polacy sami skutecznie rozpieprza kazde stale community, twozac kolejne guild's, ls'y czy corporacje bo im cos nie pasuje, CC mialo w zamierzeniu byc jedynym wspolnym Polskim ls na Ramuh, szanujmy to zalozenie.
1) Moje życiowe doświadczenie pozwala mi stwierdzić z pełną odpowiedzialnością, że na emigracji nikt Cię tak pięknie nie wydyma jak rodak a w każdej zbiorowości conajmniej trzech Polaków znaleźć można na każdy temat cztery opinie przy czym połowa z nich to idioci. Czy to jest powód by nie wyjeżdżać poza granice Polski albo dyskryminować połowę każdego towarzystwa, w którym się znajdziemy? Jeśli tak to którą?
2) Co do założeń CC to są one znane Tobie i pewnie wielu innym członkom CC natomiast nikt się nie pofatygował by poinformować o tym mnie. Nie znalazłem tego ani na XBL, ani w pudełku z grą ani też na ffxi.somepage.com . Zaczynasz popadać w absurd równy temu jaki w pewnej wizji wszechświata doprowadził do zniszczenia Ziemi z powodów biurokratycznych. Nie wymagaj od ludzi znajomości zasad/założeń/praw, które nie zostały im przedstawione wraz z całą należną im argumentacją.
Scorpio napisał(a):
JA osobiscie uwazam ze Tworcy lub Wspoltworcy RM doskonale wiedzieli co robia i w jakim celu robia kolejny ls, i w jakim celu daja swoja perle kolejnym nowym osobom, nie mam zamiaru im ulatwiac rekrutacji wsrod polakow do ich ls-a, ani tez nie mam zamiaru im pomagac aktywnie w czym kolwiek zwiazanym z FF.
Napisałem Swoje już ale i tak pozwolę sobie przypomnieć - ls zrobiliśmy po to, po co go zrobiliśmy i nie zajmujemy się odbieraniem członków CC ani innym ls, nie staramy się wyłapać wszystkich (ani nawet żadnych szczerze mówiąc) nowych Polaków na Ramuh - nie jesteśmy tym zainteresowani. Skoro jednak Ty wiesz lepiej to nic prócz krótkiego "na zdrowie" nie pozostało mi do powiedzenia.
Mam nadzieję, że sypiasz przy włączonym świetle inaczej mogłoby się okazać, że ktoś Ci perłę ukradł.
nie pozdrawiam - Ojciec