Jakis czas temu, jako zaprawiony gracz UO, mialem takie marzenie, by zagrac w Ultime Online w 3D, z lekkimi zmianami lub w totalny klon, whatever. Bo niestety po paru latach grania grafika i monotonia zaczela troche wadzic, chociaz dalo sie to przebolec. Jednak najlepsze jest to, ze UO nawet po 5 latach grania dostarcza emocji i przykuwa do kompa.
Kiedy pierwszy raz przeczytalem o DF z rok temu nie moglem uwierzyc wlasnym oczom - toz to wiecej niz spelnione marzenie. Im bardziej zaglebialem sie w info od devow i przecieki na forum, tym bardziej narastala zajawka na Darkfalla. Od tamtego czasu regularnie ogarniam wszystkie updaty i smaczki zwiazane z DF i wszystkim niedowiarkom z pewnoscia moge powiedziec: to bedzie hit. Wiecie dlaczego?
Tworcy gry nie sa osobami, ktorym zalezy wylacznie na kasie. Nie maja okreslonego deadline'u, do ktorego musza ukonczyc gre. Oni sa weteranami UO i gra nie ujrzy swiatla dziennego, dopoki nie spelni ich oczekiwan. Ich, czyli graczy. Glownie z tego powodu szczerze wierze w sukces i doskonalosc Darkfalla.
A jeszcze cos, ze niby malo bedzie graczy? Mysle, ze spokojnie bedzie wiecej osob, niz jest zarejestrowanych na forum DF. Jednakze wszystko wskazuje na to, ze liczba zainteresowanych moze byc wielokrotnie wyzsza. Swoja droga bylbym bardzo rad, gdyby na DF nie przerzucily sie te bachory i kretyni grajacy w WoWa, tibie lub tez inne klony EQ (nikomu nie ujmujac, ja rowniez swego czasu sporo gralem w WoW, chodzi mi po prostu o ta czesc graczy, ktora nie dorosla lub nie poradzi sobie z gra w DF i albo szybko zakonczy gre, albo caly czas bedzie plakac).
Pozdrawiam i jeszcze tu wpadne podyskutowac.
BTW nie jestem tu nowy, wpadalem tu dawno temu, ale forum wydalo mi sie malo interesujace i zaniechalem odwiedzen. Widze, ze sie rozwinelo