zet napisał(a):
Ultima items priorities:
Nashira Manteel (Ultima's Heart):
1. Goku
2. Stok
3. Lesiu
Nashira Seraweels (Ultima's Leg):
1. Stok
2. Goku
3. Lesiu
Nashira Crackows (Ultima's Tail):
1. Lesiu
2. Stok
3. Zet > Anc > Goku
Nashira Gages (Ultima's Claw):
1. Zet
2. Pitia
3. Stok > Anc
Nashira Turban (Ultima's Cerebrum):
1. Zet
2. Pit
3. Stok > Goku
do tego postu mam uwage:
te osoby, ktore zaznaczyly priorytet na 5pkt. jakiegos itemu w jednym runie na Ultime/Omege lotuja razem i wygrywa ten, co dal najwiekszy lot, nie dzielmy je po 1. Lesiu 2. Stok, dalsze runy uzupelnia kolejne potrzeby.
no chyba, ze priorytety wlasnie tak, a nie inaczej zostaly podane i nie sprzeczaja sie z moznoscia lotowania na danym runie.
zet napisał(a):
Proponuję zastąpienie rulsa:
"1. To get item you need to participate in runs to gather chips. This rule may not apply to players who attended to a lot of runs in past and didnt get U/O items. "
Rulsem:
"Jeżeli nie brałeś udziału w 5 z ostatnich 10 runów to nie możesz schodzić na minus w banku"
Byłaby to zasada ogólna, zabezpieczająca przed tym, że ktoś mało aktywny bierze jakieś itemy. Oczywiście nie dotyczy ona sytuacji, gdy nikt inny nie chce itemu.
Co o tym sądzicie?
jestem za, ale sadze, ze nie wszystkim, to moze pasowac.
wedlug mnie istotne jest:
1. aktywnosc obecnosc na runach, moze byc min 5/10
2. posiadanie koinow - co jest rownoznaczne z aktywnoscia
3. nie robienie zasad pod CC
4. przydatnosc itemu jest zbyt kontrowersyjna regula/zasada - mamy prawo roznie uznawac jego wartosci, nie pomijajmy, to ze niektorzy chca zebrac caly set i nie mozna w tym momencie im przeszkadzac, oczywiscie musza miec na to czas i mozliwosci zasady/reguly , ktore tu mozemy ustalic
uwazam, ze ani Stok ani Gok nie maja pierwszenstwa do lotowania (w obecnej sytuacji) - byloby to poprostu nie fer w stosunku Fozhara Valy Pano Zeta Desha i reszty
jesli Stok wprost wypowiada sie o tym, ze nie ma co robic na Limbusach, to po co mu dawac item z Ultimy, gdy tak na serio moze chce miec item z Omegi, a moze i wcale nie zalezy mu.
uwazam, ze posiadanie tylko wyrobionych koinow, to troche za malo, ale to moje zdanie - od tego mamy forum i mozemy wspolnie zrobic cos madrego przed drama
Goku wrocil, milo, ale w czasie jego niebytu byl Pano i inni, ktorzy tym razem maja pierwszenstwo.
bez obrazy, da sie logicznie ustalic zasady
a jak komus nie beda pasowaly, zawsze moze zrezygnowac z Limbusow, badz wybrac swoje koiny i grac w Finala dalej, nie czujac sie ani winnym ani pokrzywdzonym.