Czas najwyższy, żeby ktoś kto ma pojęcie o graniu BD dorzucił swoje 12 groszy, bo tu herezja goni herezję.
Yakuza napisał(a):
PS. Dobre Sa wybralem czy jest jakies lepsze ?
Choc w to watpie ^_^
Duale z Focusem i PLA. Jeśli uda Ci się, gdzieś wyżebrać SE buffy to praktycznie może farmować bez przerw.
No chyba, ze chcesz zrobić z siebie kupę mięsa, która do niczego się nie nadaje.
Phist napisał(a):
Crit Dmg SA jest z duali C najlepsze IMO
Co innego z B, gdzie jeszcze do niedawna ( zanim pojawilo sie wiecej duali S+4 ) OE duale z Health byly best bronia dla BD do pvp.
Po pierwsze: Crti. Dmg SA to SA dla klas, które mają skille, które traktowane są jako criticale i/lub mają wysoki critical rate wynikający z DEX i skillls passive lub toggle. (daggerzy i od C5 gladiator)
Akurat BD się do nich nie zalicza.
Po drugie: Do jakiego PvP? 1 vs 1? I z kim niby z taki dualami wygrasz?
Nie chcę być złośliwy, ale ktoś kto używa takich duali chyba nigdy nie brał udziału w prawdziwym PvP.
BD z dualami Health (co większe asy mają jeszcze Doom set) uważam za największy znany mi kretynizm.
Sens posiadania dual z Health SA istnieje tylko i wyłącznie w przypadku uczestnictwa w Olimpiadzie i używania DLE*Tallum.
W 1 vs 1 te dodatkowe HP nic Ci nie da, a w mass PvP BD jest jednym z ostatnich targetów.
Jeśli już jesteś targetem to oznacza, że Twoje całe party jest już martwe.
A wtedy to już bez znaczenia czy przeżyjesz te 3 sekundy dłużej.
To będzie mniej więcej
1 critical z Draco Bow.
Znany jest mi przypadek, którego byłem bohaterem, gdy w jednym z większych starć podczas wojny mojego byłego ally Vampires z EVO ally, byłem ostatnim pozostałym przy życiu członkiem mojego ally.
Taka mała wskazówka od doświadczonego BD:
- w PvE BD ginie zazwyczaj jako jeden z pierwszych
- w PvP BD ginie jako jeden z ostatnich.
To się nieco zmienia po 76 lvl, ale to już całkowicie inna historia.
Poziomka napisał(a):
jak sie jest tankiem to sie uzywa FPA a nie jakiegos PLA
Z BD taki tank, jak ze mnie baletnica. Tank to klasa używająca tarczy i mająca Hate Aury. A BD tego nie ma.
To, że czasami robi w party za tanka to zasługa VR, ale często się to kończy padem całego party, jak się zaagruje więcej mobów.
Ja akurat na ten temat mogę sporo powiedzieć.