senti napisał(a):
Zycie w panstwie policyjnym nie jest tez niczym chwalebnym. Obecna koalicja / prezydent nie rozumie ze bedac tworem publicznym jest sie na cenzurowanym i opinie niepochlebne, a jakze tez beda sie zdarzac.
Podciąganie pod „opinie niepochlebne” zwykłego chamstwa (bo ja za to uważam publicznie wyzwiska pod adresem głowy jakiegokolwiek państwa) to argument na poziomie Rowu Mariańskiego.
senti napisał(a):
Zycze poslankom i poslom LPR i PIS przypadkow pedofila w rodzinie. Wtedy nagle okaze sie ze to schorzenie psychiczne a nie podstawa do kary smierci.
Nie znasz podstawowych faktów, a się wypowiadasz. LRP chce kary śmierci za morderstwa na tle seksualnym popełnione na osobach do 15 roku życia. Czy mam oczekiwać, że pedofilów-gwałcicieli-morderców również weźmiesz w obronę przed szalonymi politykami z PiSu i LPR?
seti napisał(a):
Posel lyzwinski z zona pral kapuche na wybranych stacjach benzynowych - ktos biegly w matematyce policzyl ze musieli by jezdzic 18 godzin na dobe bez przerwy zeby wyjezdzic cale to paliwo ktore rzekomo zuzyli na "dojazdy do wyborcow".
Ten „biegły w matematyce” dopuścił się oszustwa przy liczeniu tej średniej. Wynik jest kilkukrotnie mniejszy. W ściganiu cudzych win trzeba być skrupulatnym do końca.
seti napisał(a):
Andrzej "Mulat" Lepper ma wyroki co nie przeszkadza mu miec dostep do tajemnic panstwowych i piastowac funkcji vicepremiera.
Na początku poprzedniej kadencji, gdy marszałkiem był Marek Borowski, SLD i PO wybrało na wicemarszałka sejmu… Andrzeja Leppera! Wtedy im jego wyroki nie przeszkadzały. Czyżby był im do czegoś potrzebny?
seti napisał(a):
Praktyka ta sprawdza sie - owszem tylko w stosunku do przeciwnikow politycznych
W poprzedniej kadencji sejmu zamknięto do aresztu Andrzeja Pęczaka, który był posłem… SLD! Jak powyższy fakt ma się do tej teoryjki?
seti napisał(a):
O przepraszam wspomniany juz wczesniej nader opalony parlamentarzysta lugal na unie a teraz jest jej zagorzalym zwolennikiem. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Człowiek, który chce renegocjacji traktatu akcesyjnego to zagorzały zwolennik unii? Tak przesadzać to można krzewy w ogrodzie.
seti napisał(a):
Dobrze ale przy okazji niech zaplaca tym paniom ktore pracuja zawodowo a od 15-16 tez zajmuja sie dziecmi, nie wspominajac o tym ze socjalistyczna 4ta rzeczypospolita powinna pokryc wydatki na opiekunke do dziecka.
Może jeszcze do tej grupy włączysz dziadków, wujków, teściów, szwagrów, kuzynów i sąsiadów?
seti napisał(a):
(oczywiscie z podatkow bo niby z czego).
Z Funduszy Unijnych. Przecież po coś jest ten budżet.
seti napisał(a):
Przejrzystosc polega na tym ze na stolki wpychani sa wlasnie tacy malwersanci i podejrzani politycznie ludzie typu nowy prezes PZU lub byly prezes stoczni szczecinskiej Gryfia.
Gdy na tym forum zarzucałem przestępstwa politykom SLD, to od razu byłem pouczany, że mogę takpisać tylko o tych, których winę orzekł sąd. Żądam zatem, aby taki same kryteria stosowano wobec ludzi spoza SLD.
seti napisał(a):
Opozycja zglasza projekty ustaw PIS-u z kampanii wyborczej o ironio.
No właśnie. Zgłaszają rzeczy, które sami potępiają w czambuł. Straszą czymś, co wcześniej popierali, i chwalą rzeczy, którymi wcześniej straszyli. Te rażąca niekonsekwencja świadczy o ich kompletnym braku poglądów na bieżące sprawy.
seti napisał(a):
Bezrobocie oczywiscie spada - bo ludzie spierdalaja z tego kraju w zwiazku z tym ze perspektywy sa raczej mizerne - grunt to przedstawic to w odpowiedni sposob w postaci zmniejszajacego sie bezrobocia.
Tak się „nieszczęśliwie” składa, że liczba miejsc pracy od kilku miesięcy również rośnie. A fetyszyzowanie emigracji zarobkowej jest niestety w modzie. Ponadto politycy SLD i PO w poprzedniej kadencji sejmu zaciekle walczyli a maksymalne ułatwianie przez kraje UE emigracji zarobkowej Polaków. Dzisiejsze zarzuty obwiniające o to zjawisko polityków obecnej koalicji brzmią w ustach tuskenów i eselduchów śmiesznie.
seti napisał(a):
Dyskusja ta oczywiscie do niczego nie doprowadzi kazdy ma swoje racje i swoje upodobania.
Prowadzi. To dobra okazja do obalania mitów, odkłamywania plotek i przedstawiania faktów.