Mac napisał(a):
Dostane linka potwierdzajacego powrot do starych zasad, czy to tylko spekulacje Karola?
Ja tego niusa nie wymyslilem - postnalem to co scorp wygrzebal.
Bankowo trzeba poczekac, praktycznie do dnia release, zeby sie przekonac czy wszystko jest tak jak powinno czy jak to sobie wyobrazamy. Mnie optymizmem napawa fakt, ze to bedzie stawiane na nowych serwerach - bo to raczej sugeruje, ze zakres zmian bedzie duzy.
Mysle, ze nie jest wazne by system byl zwyklym copy&paste tego, ktory pamietamy z SP tyle ze z nowym silnikiem graficznym. Wazne, zeby zostaly zachowane podstawowe rzeczy ktore czynily ta gre interesujaca - brak grindingu, housing, looting, crafting i ekonomia, dowolnosc wyboru tego co robi postac.
Nie wiem czy ktos zauwazyl ale UO bylo unikalne np. przez to, ze nie musiales robic skilow walki, levelowac postaci i walczyc z mobami ale mogles np. zostac gornikiem, budzic sie o 2 w nocy zeby przystrzyc owce na swojej wyspie albo zwiedzac swiat plywajac statkami.
Tego mi zawsze we wszystkich kolejnych grach brakowalo - ze nikt nie zmuszal mnie tam do robienia okreslonych rzeczy.
Poza tym w tej starej gierce trzeba bylo JEŚĆ, mozna bylo oswoic sobie konia ktory nie znikal z toba zaraz po wylogowaniu sie a gracza ktory Ci podpadl nie musiales szukac po calej mapie jesli wiedziales gdzie stoi jego dom.
Anyway - poczekamy, zobaczymy.
Ja jednak jestem dobrej mysli