no to potestowalem, najbardziej podoba mi sie z tego wszystkiego boss mod i click on heal. imho framesy rdx to jedno wielkie emergency monitor
w kazdym razie fajna sprawa dzis bede testowal dalej.
lutus napisał(a):
5. Mozesz sobie zrobic jak chcesz, on dostosowywuje okna automatycznie
chyba mnie nie zrozumiales bo wlasnie wczoraj mi sie to nie udalo :S sproboje inaczej wytlumaczyc. w ui mam prostokat przewidziany na raid frames (mam na mysli 40osobowke - o dokladnie tak:
http://i28.photobucket.com/albums/c209/ ... /my_ui.jpg [nowy screen]) i wyliczylem tak na "oko" ze w 1 kolumnie zmiesci sie 15 osob + 2 naglowki okien, czyli trzeba 3 kolumny 15,15 i 10. ale skoro juz uprgade'uje raid frame'sy to chcialbym to zrobic juz porzadnie i podzial chcialbym aby sie zmienil z grup na "klasy". "klasy" to: Tanks (Warriors), Healers (Droods, Priests, Paladins), Rogues i Ranged (Mages, Locks, Hunters). I chcialbym aby okna sie automatycznie wypelnialy czyli najpierw tanki, pozniej healerzy nastepnie rogue i na koncu Ranged.
Na razie wszystko wyglada prosto ale problem wystapi w momencie kiedy np. tankow bedzie 6sciu i 15 healerow. Chcialbym aby mod w pierwszej kolumnie ustawil tanki, ponizej 9 healerow a nastepnie w nastepnej kolumnie utworzyl okno np. o nazwie "healers 2" i wrzucil tam reszte healerow. Reczne tego zrobienie nie wchodzi w gre bo wiadomo ze co rajd to troche inny setup :S a jestem zbyt leniwy aby co rajd modyfikowac ui