Phist napisał(a):
Niestety boty beda całkiem bezkarne, ale przy tych 15 sek też raczej nie ma sensu trainowanie ich, więc całkowite usunięcie szansy na dropa pomoże tym razem tylko graczom.
(...)
Mylisz sie. Co prawda chyba wind albo walker (nie pamietam ktory) ma opcje podnoszenie itemow dropnietych przez party memberow ale w praktyce ona nie dziala jak nalezy.
Tzn boty podnosza itemy z 1-2 pierwszych gosci ktorzy padli ale potem im sie generalnie cale "oprogramowanie" rozsypuje bo priorytety maja na twardo zaszyte na leczenie, resowanie etc.
Poza tym bardzo czesto padaja juz po tym jak daly logout albo jak zaczely wycofywac sie do safe spota zeby dac log out. Tak samo jesli ich owner zobaczyl alarm i wylaczyl automatyczna walke to tez przestaja podnosic itemy automatycznie.
Anyway ja sie tego bardzo obawialem a okazalo sie ze boty podnosza max co 3-4 item jaki dropna wiec jeszcze nie bylo tragedii.
IMHO w tej chwili to wlasnie gracze maja ulatwiona sprawe jak cos dropna - zdazylo mi sie dropnac trzy razy A grade czesci armora i raz S jewerly i zawsze albo podnosil ktos z teamu i oddawal albo sam wrocilem na spota i podnioslem stuff.
Afk bot nie mial takich mozliwosci wiec mu je teraz sprezentowano.
Cytuj:
Według mnie tak powinno byc. W tej grze dorobienie się czegoś bez ebay jest tak trudne, że szansa na dropnięcie, w szczególności w PvE jest porzegięciem imo.
A dla mnie to byla esencja tej gry - mialem juz dosc gierek robionych dla placzliwych dzieciaczkow ktorzy cos dropna i zabieraja swoje zabawki do innej piaskownicy.
Poza tym bardzo lubie te emocje gdy faktycznie cos Ci moze zagrozic i smiec moze miec powazne konsekwencje.
Bez tego to nie ma sensu. XP to pikus (70-90% rez od gracza albo 100% ze scrola) wiec zostawala choc sprawa loot'u.
Zreszta... to nie jedyna zmiana ktora trywializuje cala zabawe w L2.
Zlikwidowanie craftu broni D/C grade bylo takim pierwszym sygnalem, ze ktos z niezrozumialych dla mnie powodow, chce upraszczac ta gre.
Nidlugo bedziesz mogl sie zalogowac do L2, wejsc do sklepu w giran i kupic sobie blueprinty toi zebys za bardzo sie nie przemeczal skupowaniem ich na runku albo farmowaniem solo (vide ta zmiana z dostepnoscia krysztalow do SA).
Przeciez duzy poziom komplikacji to smaczek kazdego MMO - dorabiaja sie one tego przez lata z kazdym kolejnym patchem. A teraz zaczyna sie robic tak, ze wchodza nowe rzeczy ale razem z nimi znika czesc starych.
Alucreid napisał(a):
Phist napisał(a):
Alucreid napisał(a):
Pisali tez ze jak jestes red (powyzej 5pk) to ejst zmniejszona szansa na drop...
Zmniejszyli, bo jeśli by usunęli to rzeczywiście chuj z taką grą... drugi WOW.
No wlasnie, bezses totalny,,, Ktos kto idzie red powinien ponosic ryzyko dropniecia itema (jak jest na tyle glupi zeby sin eatera nie zrobic), a ci to jeszcze zmniejszaja....
Troche to moga zmniejszych bo w tej chwili z dobrego PK (moj ma ok 300PK countow) itemy leca jak z fontanny - potrafi wydropowac >50% tego co ma. Jak zmniejsza szanse na dropa to ja zaczne nosic nie D grade tylko C-B wiec i potencjalny loot ze mnie bedzie lepszy