Nie orientuję się z prockach Intela, więc o płytahc głównych pod tą platformę też nie mam dużego doświadczenia. Co do reszty to :
mrynar napisał(a):
Pamięci: DDR-SDRAM DIMM DDR400 1024MB (2x512MB) Kingston HyperX
Podejrzewam, że te kości do wybranej płyty pod CoreDuo będziesz wbijał w sloty młotkiem
mrynar napisał(a):
Dysk twardy: Samsung 200 GB, SATA/300, 8MB, NCQ
Jeśli masz kasę i zależy Ci na SATA/300 to polecam Seagate Barracuda 300GB z 10MB bufforem. Osobiście go mam i jest świetny. Szkoda, że nie ma wersji np. 120GB, która by byłą i tańsza i całkowicie wystarczająca pojemnościowo, dla mnie jak i dla więszkości ludzi....
mrynar napisał(a):
Karta graficzna: GeForce 7600GS MSI 256MB DDR2, TV-Out, DVI, AGPx8
Po pierwsze, nie chce mi się wierzyć, żeby w płycie pod COre Duo był slot AGP
Standard to obecnie PCI-E, a jeśli 7600GS 128MB 256BIT (na pamięciach samsunga) to tylko firmy GALAXY, a najlepiej w wersji 7600GS 256MB 128BIT Zalman jeśli jest możliwość jej kupna w tym zaściankowym kraju. Przy kupnie 7600GS 256RAM 128BIT w zwykłej wersji trzeba uważać, bo większość tych kart ma pamięci Infeon, które są dużo wolniejsze od Samsunga.
mrynar napisał(a):
Obudowa: Chieftec BH-02B-B-SL 400W
Kup zwykłą obudowę i dołóż zasilacz Tagan'a. Osobiście się przesiadłem z Chiefteca na Tagan'a w jednym z kompów i tak jak przedtem myślałem, że Chieftec jest świetny to po wymianie śmaiłęm siez tych słów. Ale obiektywnie patrząć Chefy nie są takie złe - jeśli masz okazję kupićtanio to nie powinieneś narzekać.
mrynar napisał(a):
Chetnie bym ramu dolozyl, ale nastepny giga to jednak sporo kasy.
Zależy co na kompie robisz, jeśli ma być głównie do rozrywki w FFXI to 1GB 633Mhz jest wystarczający imo... przynajmniej u mnei tak jest