OneEyeWilly napisał(a):
2. Razem z moja gildia staramy się zabic Ragnarosa, z mizernym skutkiem...
5x Tank, 3x DPS Warrior, 3x Hunter, 3x Druid, 6x Priest, 5x Rogue, 6x Mage, 4x Warlock, 5x Shaman
Healers > 100FR
Ranged DPS >150FR
Melee DPS > 180FR
Tanks > 230FR
MT > 270FR
Straszliwie sie gimpujemy, dps jest okropny, maksymalnie zdjelismy go do 45% przed pierwszymi synami, a gdy oni sie zjawili, to juz byla totalna masakra... co mamy robic ? nasze statsy leca w dol okropnie gdy zakladamy na siebie FR gear, ja sam mam rogue, moj dps zmniejsza sie drastycznie zakladajac fr, jezeli ktos moze cos doradzic bardzo prosze..
z gory dzieki
Niestety fire res gear to podstawa. Wszystkie klasy muszą go mieć, nic nie poradzisz. Do tego warto wypić greater fire protection potion.
Moja uwaga co do składu: po co tyle melee? Na ragnę można walić full dps przez cały czas do momentu gdy żyje tank, więc wywalcie 3-4 warków i dajcie więcej hunterów / locków. Dołożyłbym też jednego healera więcej (np. druida coby podniósł kogoś in combat).
Wszyscy magowie, lockowie powinni używać odpowiednich potków zwiększających dmg. Czyli wizard oil/ brilliant wizard oil (robi enchanter), arcane elixir/ greater arcane elixir (alchemy), frost elixir czy jakoś tak (też alchemy), shadow power elixir (alchemy).
Podobnie rogale i warkowie - odpowiednie "osełki" na broń.
Oczywiście wszyscy casterzy powinni mieć po 2-3 greater mana potion + magowie summonowane kamyczki i brak cooldownu na evocation.
Co do synów: jeden tank wyznacza cele, wszyscy biją zawsze tego jednego syna. Reszta jest offtankowana, banishowana, wpada we frost trapy. Przy odpowiednim zgraniu wszystko powinno pójść dobrze.
Hint: przy wielkim problemie zainwestujcie we flaski i dajcie magom / lockom - zawsze +150 spell power.