iniside napisał(a):
Tak przykładowo aktualny build to 5894 (czy jako tak) i to jest numer kompilacji alphy. Beta bedzie miała IMHO numery kompilacji od 6k w góre. (zawsze sie tak robi, przy pisaniu programów zeby zamieszania nie wprowadzac daje sie calkowicie nowy wyzszy numer, a w kazdym razie taki któr zaczyna sie od XX00). A wersja ostateczna pewnie coś kolo kompilacji hmm 6700.
lol domorosly inzynier oprogramowania sie odezwal
FYI x.y.z
x - numer wersji glownej
y - numer kluczowego patcha
z - numer kompilacji przy czym kazda cyfra jest coraz mniej wazna i tak dla przykladu 600 > 50000
wiec badz mily i skoncz swoje teoretyczne wywody na temat wersji oprogramowania bo masz o tym pojecie jak swinia o niebie.
WhiteFoX napisał(a):
Vivendi akurat ma pikusia do mowienia kiedy bedzie termin... bedzie kiedy bedzie.
o_O wiesz myslalem ze akcjonariusz strategiczny decyduje o tym kierunkach rozwoju firmy no ale coz moze ktos po ekonomii (ja nie jestem po sgh) pewnie ci to lepiej wyjasni.
Cytuj:
Co sie tyczy daty wydania BC - jeszcze jakis czas temu mialem wiargodne informacje, iz praca idzie pelna para i wydanie bedzie prawdopodobnie na gwiazdke. Na ile to jest nadal prawda, tego nie wiem, bo nie mialem kontaktu z moim "informatorem" od dluzszego czasu...
rly?
imho jesli beta testy nie rusza sooooooooon to raczej nie bedzie na gwiazdke mimo ze to najlepszy termin wydawania