Mam nadzieje, że projekt wam wypali. Jeżeli moge to podam wam pare marketingowych sugestii.
1. Określenie grupy docelowej
-Produkt prawdopodobnie bedzie skierowany do mniej-zawansowanych graczy, ktorzy przygode z mmorpg zaczeli stosunkowo nie dawno
- Młoda młodzież
- Osoby ze słabszym sprzetem
- Jeżeli powyższe 3 grupy nie oblegą serwera, gra bedzie coś oferowała a community bedzie na dobrym poziomie- kilku pro w przerwie w pracy. Dlatego tą grupe powinniście wykluczyć i nakierować sie raczej na powyższe 3.
2. Trudność rozrywki
Pełne PvP, loot i duże kary za śmierć. Te rzeczy mimo krytyki młodych ludzi ( dostanie baty i mówi, że nie gra) o eureko trzymają ich przy grze.
3. Teamplay
Content, expowanie premiowane w grupach. Questy grupowe wyżej premiowane anizeli te solo, może skuscie sie też na rajdy
hehe. I nie tylko jakieś klikanie ale również użycie jakiejś strategii na danego mobka, skillii bądż specjalnych iteamów ( być moze z jakiegoś trudnego questa) bo inne nie zadaja stworkowi obrazeń. Takie jakieś smaczki a smarczką dające satysfakcje ( ziomek, znamy strategie na tego dragona za lasem - lol
4. Reklama i dobór personelu.
Rdzeniem takiego projektu powinna być grupka bliskich znajomych ( przynajmniej 4 sztuk) mająca te same zainteresowania i pałająca energią do tego projektu. DObiero wtedy powinno dobierać się reszte.
Reklamujcie raczej na forach skierowanych do potencjalnych przyszłych klientów ( tu owszem ale gdy ukończycie projekt w dziale darmówki). Na ten czas powinniście raczej nie reklamować produktu, ale sklad teamu. CO macie i kogo potrzebujecie.
5. Nie lubie żadnych gier z "upośledzoną grafiką", czy też przez przeglądarke chociaż nigdy w takie nie grałem - jestem juz poprostu na to za stary ( to tak jak z sexem, gdy jesteś "młody" nawet skarpetki panienki cie podniecają, jednak po czasie by osiagnąc ten sam stan, potrzeba jest wiele, wiele wiecej
) ZResztą nie zaliczam sie do waszej grupy docelowej . Cieszy mnie natomiast fakt, że coś działacie, macie motywacje i chęci, wierzycie w projekt, i jesteście już w tym momencie mądrzejsi od tych ":baranów co tylko mówią że sie nie uda" chociażby o doświadczenia z tego projeku. Niczym nie ryzykujecie, a plusy to chociażby - rubryczka w tabelce doświadczenie w CV na przyszłość do pracy w firmie, korporacji badź na własny rachunek.
6. Popieram takie projekty, i jeżeli podacie na stronce numer konta ( powinniście od tego zacząć ) - to wyśle wam nawet donate
Pozdrawiam