Czołem,
zaczynam nowy temat, bo nie chciałbym rozpoczynać OT dyskusji w innym wątku. Jestem w CC od samego początku i martwię się czy idziemy naprawdę w dobrą stronę.
16 października Opi zaczął temat "Co dalej z CC? (wazne!!!!!)" w którym ludzie mieli się zagłosować w ankiecie i wypowiedzieć się na temat przyszłości CC.
Wyniki ankiety są następujące:
21 osób (67%) zagłosowało, że chce eventów w tej samej formie jak dotąd. Jedynie 6 osób (18%) stwierdziło, że chce nowego HNMLSa.
Teraz czuję się oszukany.
Zdecydowana większość nie chciała HNM LSa. To, że powstał to nie jest decyzją demokratyczną - ale własną decyzją Opiekuna (łącznie z nazwą).
Żeby było jasne - mi to wisi czy ktoś zakłada własny LS czy nie. Boję się tylko, że poprzez uruchomienie kolejnego LSa intergralność CC, którą mamy od 3 lat może ulec zachwianiu. Oczywiście może się też tak zdarzyć, że "Pixies" spotka los innych LSów zakładanych przez ludzi z CC (np "Europe") - czyli umrze śmiercią naturalną.
67% ludzi głosowało na
CrazyChocobos a nie na
Pixies. Warto to uszanować. Zacytuję kilka wypowiedzi:
Zetoriush napisał(a):
CC ONRY
Naif napisał(a):
CC > others
Saitou napisał(a):
jestem z CC, w srody powinienem byc zawsze, a w piatki i weekendy to roznie bywa
Caspian napisał(a):
Opi nie po to zostawilem wszystko na Carbunclu i zaczalem nowa postac na Ramuhu, aby sie teraz od Was odwrocic ^^ CC i wszelkie sprawy CC sa dla mnie priorytetowe. Przy obecnym trybie zycia typowe "endgame" jest dla mnie w kwestii marzen.
Tomala napisał(a):
Ja jestem w CC i za CC, nie szukałem, nie szukam i nie będę szukał innych HNMLSów (nie mam po prostu na to czasu, chęci i ochoty). Na endgamowym sprzęcie mi aż tak nie zależy. Jak da radę coś złapać super, jak nie, trudno. Ja w tą grę gram dla zabawy, jak mam czas i jak mi się chce. Na eventach staram się pojawiać, jeśli odbywają się w stałych terminach (śr i pt koło 20) i jestem w stanie poswięcić na nie około 4 godzin.
Ancover napisał(a):
ja z CC i to sie nie zmieni.
mamy wspanialych ludzi, jedynie, ze czasem krzyczaco brakuje jobow
Jeżeli naprawdę mamy robić tak jak ludzie chcieli - to nie powinniśmy zakładać osobnego LSa, do którego jeszcze mamy zapraszać innych ludzi (spoza CC) - CC ma markę, renomę na serwerze i jest dobrze kojarzone. Pixies dla mnie jest pierwszym krokiem do rozłamu w CC - podział na uberów eventowych i innych ludzi.
Argumenty, że podczas LS eventu są smieci na kanale linkshellowym mnie nie przekonują - większość czata i tak odbywa się na kanale Alliance. Teraz będzie tak, że podczas wieczornych eventów na CC będzie kilka-kilkanaście osób, bo reszta zmieni perełki...
Jeszcze parę słów odnośnie strony na GP - dla mnie to jest to DOKŁADNIE to czego nie mieliśmy robić: budowanie nowego HNM LSa na bazie ludzi z CC + dokładanie ludzi spoza CC.
Ja już się wypowiedziałem - dla mnie CC to mój jedyny LS - i tak zostanie. Przemyśl proszę Opi sprawę czy Twoje działania nie osłabią CC. Tym bardziej, że idziesz dalej: "W Pixies zawsze bedzie miejsce dla kazdego Polaka nawet jak to bedzie 10 DRK czy 15 NIN". To gdzie miejsce dla CC?