orly? dobre party chyba na exp. W otwartym pvp must have jest kitowanie, bo cov nie cov nieprzezyjesz gdy zfocusuje cie 5 łuczników, tak samo z siege. moim zdaniem COV jest bardzo PVE, ale nawet przy tym brakuje zerka (jak np olimpiady), pve setup o wiele lepszy jest po prostu prophet z pof. na GANK pvp najlepszym rozwiązaniem POWind, dlaczego? nie ma minusów, dla magów POwater -10 run speed co akurat nieboli tak bardzo. POF juz boli łuczników, jeżeli kitujesz, te -20 speeda ssssssie. COV w defensywie jest fajny, ale i tak jeżeli wróg zacznie kitow'ać za cholerę nic nie zrobi drużyna z COV'em, bo niedogoni
. COV jest fajny na mass pvp gdy sie bronisz, gdy atakujesz, to samo co wcześniej, zanim uda Ci się uciec.
Tak dla przykładu, byłem kiedyś kito'wany przez pełną grupę przeciwników posiadali COV(z ebay hrhr), BD z siren dance(ebay) 4x 77+ magów(także ebay rotfl) , łucznika, daggera oraz lekarza ( ee ) [co do klanu to jest "WhiteOrder". mianowicie zaczęli mnie gonić, jedną rzecz którą źle zrobili to było wrzucenie COVa na siebie, i uciekajac udało mi sie w międzyczasie ubić daggera a łucznik dał bsoe(od s cem uciekłem do fg, magowie mieli straszny dystans). COV jest -30 run speed, to jest tragedia na pvp. Jeżeli podnieca was dobry buffpet wybierzcie doomcryera.
Bardziej niż COV wole mieć SWS pod ręką. a super statami to owszem można szpanować na blahu ale na pvp z mojego punktu widzenia nie ma większego znaczenia .
Co do olimpiady, to mój klan pomógł mi zdobyć tytuł, transfer punktów. WC nie zabije żadnej klasy DD w czasie olimpiady. przy 600 matk obrażenia zadawane w tyrant'a - 328 obrażeń (totem dodający mdef oraz +6 bw set[poza tym valakas neck, antharas earring[jezeli dobrze pisze] oraz baium ring), czy gladiatora zadając około 460 obrażeń ( tallum set + s grade jewele baium ring i bodajże antharas earring(z tego co wiem miał wtedy właśnie ten), przy aktualnym koszcie mp draina 170 oraz moim totalnym mp pool'em(3300) moge zrobić drain około 19 razy(przy założeniu że wystartuje walke z bronią +30% mp aby się zbuffować). Moge zadać 8740 obrażeń(około) gladiatorowi, który ma -5 con oraz tallum heavy set, a jego ogólne hp + cp jest około 11k, moja broń która używałem podczas testów to hero rod, można porównać do +4 arcana mace. Myśle że łucznika mój WC mógłby zabić(nie SR ale np HE lub PR). Prophet z POF zabił warcyera z COV podczas olimpiady(ten wc próbował w ostatni dzień zabić pare osób i zdobyć hero zamiast mnie, lecz został zmiażdzony przez propheta z draconic light set oraz draconic bowem.
walczy się losując, pomiędzy osobami zapisanymi do olimpiady.
czekam na pytania oraz krytyke mojej wypowiedzi. Jeżeli ktoś chce mówić o pvp proszę sformułować co przez to ma na myśli.
1vs1, 4vs4, 9vs9, 100vs100 czy massive war jak np siege oraz strona która jesteśmy. COV był dla mnie bezużyteczny, jeżeli bym zdobył nawet ten 78 i tak nie użyłbym go za często w pvp, dlatego że styl gry mojego klanu raczej nie polega na defensywie lecz na ofensywie.
Pozdra
sorry za chaotyczną pisownie, pisałem to w trakcie oglądania serialu "heroes" i tak bardzo mi się śpieszyło aby go dokończyć że byle jak zdania ułożyłem >_<.