Drobny szczegół nie każdemu ten item jest potrzebny. Poza tym nie napisałem, że będę chciał lotować Impetuous Vision. Jest wiele innych rzeczy, które mogą być dobre jak np. Woodsman Ring (ENM 40 Colda), czy Kshama Ring 2 i 8. Ze wszczorajszych ENMów jak się wszystko dobrze sprzeda to ze 330k wyciągniemy. Także też źle nie było.
Co do mojego Shade Seta. Niektórzy nie wierzą w jego działanie. Ale podczas niefortunnej walki w Dem (nadal nierozumiem tego co się tam stało lol) jak mobek był na mnie to z 10 razy miałem Intimidate (raz na pewno 3x pod rząd) i z 8 razy spudłował. Czyli, że 18 razy uniknąłem ciosu. + jeszcze cienie. Następnym razem biorę Neckchoppera. Może będę bił słabiej ale będę trafiał. Traciłem Hate przez to, że pudłowałem. Za tydzień wszystko musi pójść jak trzeba z ENM. Będzie czas na zrobienie Promów MJowi. Raz w tygodniu i za miesiąc będzie je miał. Przed walkami jak będzie trzeba to wracamy się do Jeuno po Animy. Niema co ryzykować.
Trzeba będzie wprowadzić kilka rulesów. Dwa ode mnie:
1. Mogę prowadzić ale wszyscy mają słuchać moich poleceń (żeby nie było znów, że piszę STAĆ a ktoś za mną biegnie).
2. Jakiekolwiek sygnały (do ataku, do wejścia do ENMa, dotyk kuli po walce...) daje lider Alliance (Party). Wyjątkiem jest oczywiście agrro. Wtedy napierdzielamy albo padamy w bezpiecznym miejscu.
Narazie tyle.
P.S. Mam Teal Memosphere na mapę w Holla, ktoś ma na mapę w Dem. Sądzę, że wartoby było zaryzykować i zdobyć te mapy. Przydały by sie w razie jakieś zguby. Moby dropujące Memosphery:
http://wiki.ffxiclopedia.org/Promyvion_Map_Guide - możnaby spróbować sfarmić jak ktoś byłby wcześniej w niedzielę (ale to ze 4 osoby, żeby nie było za długich przestojów).