Huck EVE jest głównie dla ludzi z małą ilością czasu i z duuuużym nakładem cierpliwości, bo na szybkość levelowania nie ma się kompletnie wpływu (jedynie wybór odpowiedniej rasy na początku może trochę to przyśpieszyć, ale i tak w ograniczonym stopniu). Nie ma teżw sumie co zaczynać, jeśli się nei chce związać z tytułem na dłuuuugo. Mi się w to grało bardzo fajnie, trochę w PvP się pobawiłem, bo choć nie miałem jakoś szczególnie wyskilowanej postaci, to lowlevele latają fragatami i robią za debufferów. Faktycznie jest niebezpiecznie i czasem gdzies doleciec graniczy z cudem, ale też nie jest tak tragicznie, bo ja swobodnie latałem przez 0.0 i nigdy nikt mnie nie zaatakował. Po pewnym czasie jednak system skillowania, który w początkowej fazie mnie zachwycił zaczął mnie dobijać, bo odpalałęm potem grę tylko aby pogadać na czacie i przełączyć skilla
Największa zaleta gry to open PvP, tyle, że jeśli w SB, cz SWG walki za closecombat to w EVE czasem nawet nie widzisz do czego strzelasz bo odlagłości są kosmiczne (np. działo walące na 170km, a są chyba jeszcze lepsze). No i kolejna zaleta, gra za free, dodatki za free, a manipulując IP można płacić w dolarach
W sumie to w tą grę można grać za free, wystarczy za ksiorkę z gry kupić kupony
Mało legalne to, ale znam kilka ludzi co tak robi od lat