Kard napisał(a):
to sie zgadza, ale do momentu gdy ta druga strona moze decydowac, np. jezeli moze powiedziec "nie", a to nie zawsze jest takie proste, zaluzmy, ze ta pani miala na utrzymaniu 2 dzieci i dla niej ta praca to bylo byc albo nie byc i w tym momencie wg. mnie nie miala juz wyboru,
jak to nie miala wyboru.
po pierwsze primo: Moga sobie nie robic dzieci, samej latwiej sie utrzymac chodzby na garnuszku mamusi.
po drugie secundo: zawsze mogla poszukac innej pracy
a po trzecie ultimo: z punktu widzenia pracodawcy to sa to jego pieniadze i to on decyduje na co je przeznaczy, skoro sobie zyczy aby jego sekretarka robila mu laske przy porannej kawie to ma do tego prawo.
Cytuj:
odnosnie perelek to to jest super
http://wiadomosci.onet.pl/1446612,11,item.htmlpo prostu paranoia
tia 10/10 tylko szkoda ze dzis nie jest 1 kwietnia
KromeR napisał(a):
@Fabianek
Ten kto placi moze decydowac o tym czy dawanie dupy wchodzi w zakres obowiazkow? Heh. Wiesz taki "platny seks" ma swoje okreslenie w kodeksie karnym. Rece opadaja jak sie czyta takie rzeczy.
wiem ze to jest paragraf w KK i to jest w/g mnie chore. Dlaczego panstwo proboje decydowac za pracodawce jakie pracownika potrzebuje. Nie dosc ze panstwo i tak go okrada (Czytaj podatki) to jeszcze proboje decydowac
jaki zakres pracownikow maja miec jego pracownicy.
Nie chodzi oto ze to popieram, chodzi oto ze to jest tak jak z aborcja wszyscy krzycza zeby zakazac, zabronic etc. a i tak masa ludzi to robi. Czy chodzby sprawa prochow, tez jest tak ze niby sa zle teraz iirc grozi kara za samo posiadanie a i tak kazdy kto chce brac to na to leje.
Cytuj:
Najlepiej zapytaj sie zony co mysli o takim podejsciu. Ale pewnie jej nie powiesz, ze tak uwazasz, bo jedno to palnac glupote na forum, a drugie palnac ja w domu.
Nie mam zony, ale mam dlugo letnia przyjaciolke
i chyba rozumiem do czego "pijesz". Chodzi oto zeby sprawy byly jasne do czego jest potrzebna laska jednoczesnie lasce ktora podejmie taka prace wytraca sie argument o tym ze byla molestowana z reki.
aha dodam ze moja przyjaciolka pracuje.