Fabianek napisał(a):
z tego co napisales wnioskuje ze twierdzenie "safe spot" jest raczej umowne, gdyz tak naprawde nie istnieje cos takiego safe spot bo mozna go znalesc. jedynym bezpiecznym miejscem jest baza tak? (pomijam ze titan nie moze dockowac)
No niestety to jest kosmos wielka pusta w ktorej naprawde ciezko cos schowac. Koniec koncow zawsze jest sposob zeby cie wyskanowac. Kwestia czasu i skili. Tak jedynym bezpiecznym, naprawde bezpiecznym miejscem jest baza NPC. Bo POS-a zawsze mozna rozwalic
Fabianek napisał(a):
a tak swoja droga moze ktos im "sprzedal" bookmarka SS pilota tytana, czy to sie szybko skanuje? chociaz kolesie na forum mowia ze byl w DEEP SS (jesli dobrze rozumiem w glebokim safe spocie czyli po kilku warpach). dla mnie to troche dziwne, ze aqrat mial agression CD, znalazl sie w deep SS i sie wylogowal imho troche za duzo zbiegow okolicznosci jak na jeden raz do tego ofiara padl zapewne jeden z najwiekszych hardcorowcow.
Hm to fakt dziwna sprawa. Może jak masz agression time nie znikasz od razu tylko czekasz az sie skonczy i dopiero wtedy?? A może mial na sobie fightery ktore polecialy razem zn im i je jakos wyskanowali albo warpli sie do nich?? Naprawde nie wiem to wiedza tylko ci ktorzy go zalatwili.
Fabianek napisał(a):
a swoja droga jak sie robi safe spota, probowalem sie warpowac ale nie umialem przerwac warpa.
Warpujesz sie powiedzmy z konca systemu na 2 koniec zeby bylo duzo AU trasy. I w dowolnym momencie mniej wiecej miedzy 1/3 a 2/3 trasy ( musisz sobie podzielic odleglosc w AU i wybrac odpowiedni moment) klikasz na people&places i tam jest ikona add bookmark
Klikasz i juz masz ss. Nazywasz go sobie po swojemu i juz. Z praktyki wiem ze najlepiej jest miec 4-6 SS w systemie. I w razie niebezpieczenstwa wiac do pierwszego i po 3 minutach do nastepnego. Jesli dobrze pamietam to scan przy uzyciu probow trwa 3m. Wiec jak koles zeby cie dokladnie zlokalizowac zapusci po raz 2 proba okaze sie ze nie ma cie juz tam gdzie byles i musi od nowa skanowac. To jest sposob na unikniecie detha zbyt szybkiego