Ja ci pomoge Zemique..., w FM szukanie zony do OT... jak nie wiesz mozesz krzyknac o loc ktos zyczliwy powinien powiedziec
W 8 kroków dookoła Norrath...
1. Zabezpiecz sie do exploracjii:
follow instructions: Cast SOW on yourself, cast levitation on yourself, cast invisibility on yourself... przycisk invisibility trzeba trzymac gotowy do uzycia bo w kazdej chwili moze spasc, levi zebys do pitu nie wpadl... Ah i jeszcze lvl 5 Gate trzymaj zaladowany... niby z SOWem, Levi i Invis nie powinno ci sie nic stac, ale... (dopisz sobie sam
)
2. Poznaj przeciwnika:
Wybieranie Mobow do tluczenia: Okreslone MOB'y maja lvl range powiedzmy w granicach 5 lvlow... np. x-25-30, y-27-29..., wiec poprostu podejdz na odleglosc zaznaczenia (nawet jakby mial see invis to jestes duzo za daleko aby mogl cie zaagrowac), nacisnij C... =/, Red-zapomnij, Yellow-nikle szanse, White- Dalej nikle ale troszke wieksze..., Blue-Go ahead, Light Blue-praktycznie zero xp i latwy kill, Green-dokladnie zero xp...
3. Ukryj sie przed przeciwnikiem:
Consider moze rownierz sluzyc jako sprawdzanie czy cos cie widzi, jezeli MOB jest KoS a nie ma see invis, podczas gdy ty jestes niewidzialny bedzie mial consider indiferent. Jezeli Widzi przez invis wtedy bedzie standardowe "scowls ready to attack" lub "glares at you threatingly"
4. Badz ostrozny:
Rozgladaj sie wokol siebie!: Nigdy nie wiesz co sie zespawnuje albo podejdzie od tylu...
5.Wiedz kiedy uciekac:
Szybki Consider, root albo snare, ROZEJRZYJ SIE czy masz gdzie kitowac ? Jezeli masz na sobie wiecej niz 1 MOB'a albo jak dostales za tyle HP ze po pierwszym kotakcie masz 3 bable hp i jestes pewien ze to red spadaj od razu do zony...
6.Znajdz spokojna przystan:
Znajdz jakis odcinek gdzie mozesz kitowac i medytowac bez lapania additional agro, zwykle to bedzie along the zoneline...
7. Nie kazdy zna OT jak wlasna kieszen:
Jezeli zaprosza cie do grupy w campie ktory nie wiesz gdzie jest popros grzecznie leadera o loc do ktorego masz sie udac...
8. Naucz sobie radzic:
Mam nadzieje ze nie powiesz Telumq w przyszlosci Uliemu "ty mam grupe w back disco, mozesz mi pomoc sie tam dostac ?" albo "ty, mozesz mi pokazac (tu wstaw: ToV, DN, SSRA, VT, PoF, itd.) bo slyszalem ze tam sie ladny stuff dropuje..."