Hmmm jakbym wiedział, że dzisiejszy free lot będzie miał potem obciachy co do priorytetowego bidowania to bym odpuścił na rzecz ninja feet.
Obstawiam, że na jednym obszarze wypada jeden rodzaj do upgrade więc pewnie jutro coś znów dropnie i kto inny dostanie (mam nadzieję).
Dzisiaj nauczyliśmy się nowej rzeczy- głęboko pullowac roboty i nie można ich zergowac- mają mocne aoe któe zdejmuje komplet cieni oraz się nie da ich uśpic w razie krytyka.
No i na litość boską ustalmy wreszcie skillchain jakis
Jestem za tym, aby ten kto wygrał bidowanie na pierwszy przedmiot miał potem pierwszeństwo aż skompletuje daną część do upgrade. Nie od dzisiaj ale od jutra aby nie było, że zasada pode mnie czy Naifa.
Jak ktoś się jutro w pracy będzie nudził to niech podsumuje wczorajszy i dzisiejszy wypad może pod względem obecności czy coś.
Kolejność przydzielania buteleczek odblokowujących statsy dla melee (weapon,dex,vit,str,hp) to myslę że na te kilka pierwszych mobków to Gal, ja, Kyu, Veji/Naif, Thergal/Sehrahin, Op (bo "robi" pięściami)
Unlock Agi dla mnie- bardzo dużo parowałem/unikałem dzięki temu.
Unlock ability/subjob/magic to raczej dla mnie i Kyu (magic drugi mógłby iść do Desha bo póki nie będzie SATA to nie ma co bawić się w większe tankowanie). Dalszy magic to dla Draconiego aby rzucal songi dla Desia i dla mnie, potem Kalcia (refresh, debuffy,convert)
Unlock equipment to chyba też ja najpierw, potem drugi Kyu, potem reszta.
Nie wiem jak z buteleczkami dla magów ale chyba sobie radziliście ok.
Ktoś powinien sprawdzac skrzynki i rozdzielac buteleczki za pomocą trade ludziom. Nie możemy tracic czasu aby Gal czy inny mocny melee sprawdzał skrzynki a potem dobiegał do mobka jak ten ma połowe hp. Razem z passowaniem i sprawdzaniem ciągłym treasure zabiera to mase czasu, który można zaoszczędzić.
Jak ktoś ma lepszy pomysł na cokolwiek z powyższego to przedyskutujmy to do jutrzejszego runu tak aby wieczorem była już jasność.