Sargeras napisał(a):
Moja ocena gwałcicieli jest jednoznacznie negatywna, wbrew opiniom relatywistów moralnych i bez względu na poglądy polityczne gwałciciela.
troszeczke ironizujac, to twoja wielce moralna partia stworzyla koalicje z partia w ktorej szeregach byl (bo zostal calkiem niedawno wyrzucony, ale w czasie podpisywania koalicji byl jej czlonkiem) czlowiek oskarzony m.in. o gwalt
oto zrodelka mojej tezy (mozesz sobie wybrac dowolne medium jesli bys twierdzil ze ktores jest niewiarygodne, chodz poki co cale szczescie PiS nie rzuca takich zarzutow:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 07416.htmlhttp://wiadomosci.onet.pl/1454131,11,item.htmlhttp://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... &_ticrsn=3http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... 50184,2943wiec imho skoro wladze partii sie "kumpluja" z takimi ludzmi to nienajlepiej o nich swiadczy. no ale jak powiedzialem kilka postow wczesniej rozliczenie przyjdzieza ~3lata.
Cytuj:
Rewalcyjne powód do emigrowania. Moje kondolencje.
jeden z wielu powodow
aczkolwiek malo istotny, a swoja droga jak sam napisales maria jest krolowa polski od wiekow, jezus mialby zostac krolem. znasz jakas monarchie w historii swiata gdzie krol i krolowa nie byli by malzenstwem? ironizujac: gejom mowimy nie, kazirodztwu mowimy tak.
Cytuj:
1. Dla katolika wskazaniem są zawarte w Nowym Testamencie 2 przykazania miłości i to nimi powinien się kierować. Dotrzymywanie tychże przykazań jest priorytetem. 10 przykazań ze Starego Testamentu służy jako ułatwienie na wczesnym etapie katechizacji katolika. Są ważne, ale nie najważniejsze. Ale to tak gwoli formalności.
nie ma mniej istotnych i bardziej istonych praw. to tak jakby mowic ze kradziez cukierka nie jest zlem w porownaniu do przejechania komus po nerkach baseballem. to i to jest ZLEM i tego nie zmienisz, a afaik w kosciele katolickim X przykazan nadal OBOWIAZUJE.
Cytuj:
2. Całkowicie nie zgadzam się z tezą, że grzechy popełnione przez katolików świadczą o fałszywości religii katolickiej. Takie rozumowanie eliminuje wiarygodność wszelkich religii. Poza tym stawia się w ten sposób ludzi religijnych niżej od ludzi nie-religijnych, gdyż stosowane są wobec nich ostrzejsze kryteria oceny tego samego zachowania. Przykładem może być wymieniony już seks pozamałżeński: jeśli zrobi to katolik, to źle, jak zrobi to ateista, to w porządku. Czy tak należy tłumaczyć wiarygodność lub hipokryzję takiej czy innej religii?
oczywiscie bo przyjmujac jakas religie decydujesz sie przestrzegac jej praw oprocz tego powinienes przestrzegac prawo obowiazujace w danym panstwie w ktorym zyjesz, a osoba ktora odrzuca wszystkie religie powinna przestrzestrzegac tylko prawa obowiazujacego w danym panstwe bo niby z jakiej racji ma przestrzegac prawa jakiejkolwiek religii ktorej nie wyznaje.
Cytuj:
3. Mogę w łatwy sposób dowieść hipokryzji ateizmu. Otóż każdy ateista używając sformułowań "Jak Boga kocham", "Idź do diabła", "Niech cię piekło pochłonie" zaprzecza swojemu ateizmowi.
ja cie prosze, to sa powiedzenia to raz i bynajmniej bardzo luzno zwiazane z religia, a dwa dla przykladu ja uwazam ze jest jakas sila ktora bez wzgledu na teorie skad sie wzielismy (od teorii ewolucji po teorie ze jestesmy tylko "akwarium" obcych ktorzy nas choduja tak jak my chodujemy rybki) musiala to zapoczatkowac, ale bynajmniej nie wierze w boga przedstawianego w jakiejkolwiek religii, gdyz jest zawsze przedstawiany jako nieskonczone dobro i wszechmogacy. a moim zdaniem taki nie jest i bynajmniej nie zamierzam sie spierac z kim kolwiek czy mam racje czy sie myle to taki moj swiatopoglad i niby dlaczego nie mam prawa uzywac tych powiedzen?
Cytuj:
Jak porównuję Polskę do Japonii, Niemiec, czy USA to też są do mnie pretensje.
tu nie chodzi o pretensje ze porownujesz nas do de/us/jpn tylko w kontekscie w jakim porownujesz. to porownanie do us/us/jpn iirc bylo w kontekscie PKB, a wtedy imho nalezy porownywac z krajami o podobnym rozwoju np. czechy/slowacja[na ich tle iirc wypadamy dobrze]/grecja/litwa/lotwa/ukraina/estonia. dlatego ze kraje ktore ty wymieniles maja PKB kilku (jesli nie kilkudziesiecio) razy wyzse od naszego wiec u nich dla przykladu wzrost o $1M to 0.1% a u nas 5% (czysta spekulacja nie sa to dane statystyczne). A w przypadku ustroju politycznego raczej powinnismy porownywac sie z lepszymi od siebie zeby wiedziec do czego powinnismy darzyc.
Cytuj:
W PiSie nie stosuje się monologów, gadających głów, ani innych metod z gatunku "Ja/My wiemy najlepiej".
tbh czytajac niektore twoje wypowiedzi mam pewne watpliwosci zeby osoba wyksztalcona (iirc jestes/byles nauczycielem geografii) byla tak zaslepiona.