Heh gralem cala noc.Chodzilem i sprawdzalem,ogladalem.Oto moje uwagi:
Odnioslem wrazenie,ze w niektorych sklepach wybor przedmiotow jest nieco ubogi np u cartographera jest tylko mapa i sekstans.A co z luneta?U provisionera brak np lamy i swiecy,sa tylko pochodnie.Nie dziala tez zupelnie koles z miodem na szyldzie.
Wydaje mi sie,ze ceny wyrabianych przedmiotow sa troche za wysokie.Za zrobiony luk dostalem 29gp.To sporo jak na moj gust,na starym DZ bylo 17gp i to chyba akurat.Nie wiem jak z innymi profesjami.A moze sie czepiam?
Dobrze,ze bankow jest kilka i sa male.Moze w koncu to spowoduje,ze zycie towarzyskie przeniesie sie do gospody?Swoja droga jest wspaniala!!!Trafne rozwiazanie to rowniez tablica wiadomosci przy wejsciu do gospody trzeba bedzie tam czesciej przychodzic
Moze postawic w tej okolicy rowniez krzykacza,ktory bedzie obwieszczal postanowienia Barona?W ogole wpadlem na taki pomysl,by wszelkie questy oglaszc przez krzykaczy miejskich a nie jak to bylo wczesniej przez message od GM`a to doda klimatu.Jeszcze jeden pomysl to taki,zeby raz w tygodnu o okreslonej porze,przez okreslony czas w postac barona przeistaczal sie jeden z GM`ow i siedzial na swym tronie przyjmujac inetesantow.Mozna by tam bylo zglaszac zalzalenia i prosby.Ale nie zwiazane z mechanika gry a jej fabula!!!
Swoja droga to baron jest troche niefortunnie ustawiony gdzies za sciana przy palacu,tak jak by sie chowal.Moze by go gdzies bardziej na widoku postawic?
Ekstra pomysl z paladynami jako innej masci straznikami.A co z postulatem by kazde miasto mialo inaczej wygladajacych straznikow.
Wiezienie bardzo ladne
To tam bedzie sie odsiadywalo kare?Przesiedzenie w takiej ciupie to tez przygoda!!
Jaka role bedzie pelnil kat?Tylko dekoracyjna?A moze jakies egzekucje ku uciesze gawiedzi?Moglaby to byc kara za jakies wieksze przewinienie zamiast ciupy.
W jednym sklepie tam gdzie jest shipwright,shipwright i cartographer stoja za blisko siebie.Jak mowie "mozna cos kupic?"Wyskakuje mi zawsze cartographer--opcja z imieniem vendora przed komenda nie dziala..
Czy mozna uzywac scrolli z czarami nie majac nauczone magery?Jestem za.
czy jest jakas komenda w INN zeby polozyc sie spac(wylogowac sie)
Uwazam ze dobrze iz dzialaja(w odroznieniu od DZ)kukly treningowe.W czesci polnocnej miasta za murami jest stolarz,ktory ma na klucz zamkniete drzwi.
Probowalem sciac drewno z palmy toporem ale nic z tego.Poproboje jescze gdzie indziej (w Delucji)moze dziala?
Potwory w miescie???!!!To chyba miejsce gdzie kazdy powinien byc bezpieczny.Proponuje by cala wyspa byla pozbawiona potworow poza psami,kotami i ptakami.Ludzie czy to normalne by pare krokow od miejsca gdzie zaczyna sie gre w samym srodku miasta zaatakowal mnie zywiolak wody?
Cala reszta jest super miasto przepiekne,kupa dobrej roboty.Brawo GM`y a ten kto na nich bluzga ten !@#$%^&*&&^%
Dobra wracam grac narazie