Widzę,
xarthias i
piaskal, że macie nie lada dylemat z jakąś ciekawą gierką do ogarnięcia
Ja Wam, postaram się za to bliżej przybliżyć GW ^^ Mianowicie, osobiście (jak NARAZIE oczywiście
) posiadam tylko podstawkę Prophecies, a w moich oczach gra 'wymiata' !
Jak każdy nowy gracz, zacząłem od PvE, które jest zrobione bardzo fajnie. Jest wiele questów, które są bardzo mocno zróżnicowane, a nie tylko w stylu zabij tego, znisz to, zniszcz tamto. Świat GW jest BAAAARDZZZOOO wielki, zwłaszcza jak ktoś ma wszystkie części gry, chociażby w pre-sharing'u nie raz zgubiłem drogę
Ale w takich, 'niekomfortowych', sytuacjach tyłek ratuje nam doskonale pokazana i objaśniona mapa, która odkrywa się w miarę naszego poruszania się po świecie. Jest mnóstwo item'ów, które możesz sam różnorako 'przerabiać', 'łączyć', a wszystko to za pomocą specjalnych narzędzi, które możesz zakupić. A najbardziej 'ekstrawaganckie' w tej grze są klasy postaci. W PvE MUSISZ mieć dwie profesje, jedną główną z jaką już postać tworzysz, a drugą 'zdobywasz' w czasie gry. I wszelkie pytanie jakie połączenie profesji, daje najlepszy start dla noobka są bezcelowe. Otóż, jak pewnie już wiesz GW nie jest MMORPGiem, tylko CORPGiem, dlatego max lvl w grze, jaki możemy osiągnąc to 20. Tutaj nie liczy się jakie mamy skille, tylko jak wszystkie już posiadane umiejętności umiemy wykorzystać w walce
Natomiast co do PvP, to tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć! A GvG, to cud, miód i orzeszki! Nie będę się tu na ten temat rozpisywał bo odechce Wam się czytać tego posta ;] Ale gdziekolwiek byście czegoś nie czytali o GW, to zawsze będzie napisane, że jego system PvP jest najlepiej zbudowany spośród innych gier MMO. Także, mam nadzieję, że Was zachęciłem tym moim małym opisikiem, do tej jakże genialnej gry. A na jeszcze większa zachętę powiem, iż posiadam kartę invite z 10 godzinnym trialem, którą mogę oddać
Więc pisać mi PW jeśli jesteście zainteresowani, kto pierwszy ten lepszy! ^^ A co do klienta, to możecie go ściągnąć z neta
Nie napisałem tego, żeby 'poniżyć' lub obrazić graczy jakieś innej gry, jak to często są takie posty odbierane. Po prostu przedstawiłem jasny obraz Guild Wars, który uważam został przeze mnie napisany dosyć obiektywnie, that's all
Dziękuję i pozdrawiam!