Cytuj:
A ja mam takie pytanko odnosnie tematu: czy moga sie burac do tego, ze ktos jest niepelnoletni? Bo aktualnie koncze 17 lat i nie wiem, czy to moze jakos przeszkodzic
Gdzies czytalem , ze chyba w anglii praca jest mozliwa nawet od 16 roku.
Czy z ta anglia to prawda -czort wie , najlepiej zadzwon do jakiejs ambasady lub poszukaj porzadnie w google
Cytuj:
najlepiej pojedz i zobacz na miejscu. Dobrym i sprawdzonym sposobem jest chodzenie od miejsca do miejsca (od knajpki/kafejki do knajpki/kafejki) i pytanie czy kogos przypadkiem nie potrzebują.
~2h i odrobina szczęścia i u jakiegos turasa zalapiesz się na kitchen portera za 3funciaki na godzinę. Odłożyć z tego nie odłożysz, ale możesz na spokojnie szukać czegoś lepszego. Jak się nawet nie uda to doświadczenie przyda się za rok.
Zostanie w Polsce to znacznie gorszy pomysl.
Jako ze moj kumpel z klasy zaoferowal mi backpacking
po Irlandii az cos podchwycimy-bedzie miec jakis znajomych/rodzine w Dublinie i sie upiera przy tej Irlandii.Mam pare pytan:
-Sa tam jakiekolwiek szanse na zlezienie pracy na zasadzie
Cytuj:
od knajpki/kafejki do knajpki/kafejki
-czy na takiej zasadzie to tylko do Anglii i najlepiej ta Irlandie odpuscic?
-Da się w Irlandi mieszkac w namiocie?(warunki klimatowe etc)
/patrzac na dane ile jest tam naszych rodakow i jeszcze przebywa mimo , że to taka malutka wysepka, nie napawa mnie ten pomysl jakims optymizmem/
-------
Cytuj:
Moja dziewczyna ktora przyjechala do mnie na wakacje w ciagu trzech miesiecy pracowala jako kelnerka chyba w 5 knajpkach
Tak sie zastanawiam , czy jak sie podejmuje jakas dorywcza/sezonowa prace , to sie nie podpisuje zadnej umowy?- np. po tygodniu pracy (po wyplacie ) moge powiedziec ,ze odchodze i nie bedzie zadnego rabanu?