Diablo napisał(a):
Cytuj:
cos twoja teoria mi sie wydaje kulawa szczegolnie w punkcie po tytułem najmiej ufałbym gram.pl. nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze gram.pl to jest CDprojekt wiec jesli ktos moze zagwarantowac ze bedzie to tylko oni
Oczywiscie nie przesądzam o tym, ze nie podolaja temu jednak wiele razy slyszalem od klientow, ze "pare" razy grubo dali plame. Ze gram.pl to CDprojekt wiem naprawde dobrze
Jednak jesli na dzien dzisiejszy sami nie wiedza ile beda mogli tego sprzedac do sklepow a ile do gram.pl ... a ilosc totalna maja naprawde mala jak na Polske to latwo dojsc do wniosku iz ilosc zamowien na gram.pl moze latwo przekroczyc ta pulę - tym bardziej, ze nie moga nie wyslac takiego tytulu do MM, Saturnow i Empikow bo one by sie im ladnie za to odwdzieczyly.
Dlatego biorac pod uwage cala sytuacje imo pewniejszym wyjsciem (dla ludzi z duzych i srednich miast) jest to o czym napisalem wyzej (oraz co napisal Simo).
Cytuj:
skoro gram.pl dzisiaj w newsach napisało ze wszyscy ktorzy zamowili TBC dostana je w dniu premiery to nie sądze że jest to wyssane z palca
To by oznaczalo, ze maja tego nieograniczona a przynajmniej bardzo duza ilosc tego tytulu. Gwarantuje Ci, ze tak nie jest. W kazdym badz razie licznik bije bo ludzie, ktorzy chcieli kupic w Ultimie czy Playu rzucili sie na gram.pl a czy sa ich setki czy tysiace tego nie wiem. Oby starczylo dla wszystkich.
Wiesz, zawsze moga do innych sklepów wysłać minimalne ilosci to raz (oni chca zarobic najwiecej, rynek co by nie mowil warty sporo, kiedys sobie liczylem to w samych pudelkach warty okolo 2mln zl...)
A sobie zostawić w ilosciach sporych.
Inna sprawa, ze pewnie nie do kazdego MM i Empiku w polsce trafi.
Ah w sumie to nie wiem. Zaliczc we wtorek MM czy czekać na Kuriera, ale chyba to drugie..