No to ja zapodam wątek swój dotyczący krawca. IMO, jest nieźle. Dlaczego?
Teraz krawiec będzie dzielił się na 3 profesje [rodzaje tailoringu]. Sprobuje to przybliżyć.
1. Spellfire - wymaganym miejscem by tworzyć główny materiał w tym rodzaju krawca będzie Netherstorm. Nie znam szczegółów, nie robiłem Tailoringu na becie ale co nieco czytałem żeby mieć pojęcie w TBC na Live.
2. Primal Mooncloth - Of corz będzie do tego potrzebna studnia Moonwell.
3. Shadoweave - Altar of Shadows w Shadowmoon Valley. Z tego co pamiętam, stoii tam Gul' dan albo gdzieś w pobliżu.
Wybór jednej z tej specjalności, pozwala Nam później na zrobienie imba setu z zajebistym +dmgem. Osobiście byłem w szoku jak 1-szy raz zobaczyłem te sety. Oczywiście do tego można dodać również BAGI.
-28 slot enchanting Bag
(spellfire)
-28 slot soul shard Bag
(shadoweave)
-20 slot Bag
(primal mooncloth)
Sety po wyborze rodzaju tailoringu:
Shadow's Embrace
Wrath of Spellfire
Primal Mooncloth
To by było tak wstępnie początkowo na temat Tailoringu w TBC. Mam nadzieje, że komuś przybliży ten rodzaj profesji. Mam tailoring od 2 lat z całym setem FRG [Glacial @ Naxx, NR[Sylvan], FR [Flarecore - najgorsza reputacja do zrobienia jaką można sobie wyobrazić], z Botoomless Bagiem i innymi badziewami i powiem Wam, że tylko na Bagu zarobiłem w miare kase. Reszta to dramat.... mam nadzieje, że to się zmieni w TBC. Zwłaszcza, że Aldorzy mają nici za Exalted po dmg na spodnie [best w grze] więc można będzie na tym zarobić. Ale do tego wątku odsyłam ---->
viewtopic.php?p=449932#449932
Tu macie linka, by zobaczyć całą gamę zabawek dla krawca od 300 w góre. IMO, jeżeli profesje blizz powiększy w taki sposób, to ja neduje nowe UI do craftów, bo to co jest teraz posysa po kule.
Cały Tailoring BETA
I stawiam pytanie na koniec. Czy w momencie kiedy wybiore np. Primal Mooncloth będę mógł później zmienić ten kierunek Tailora?
Jeżeli popełniłem błędy rzeczowe, proszę poprawiać bez krępowania się :)