Właśnie, klimat jesk OK.
PVP będzie ostre bo jest o co walczyć. Było napisane, że gildie będą w posiadaniu zamków i tylko poprzez pvp będzie można je zdobywać.
Strefą pvp będzie pogranicze, tam będą miejsca na zamki i punkty do zdobywania, wieże strażnicze, które też będą mogły być w posiadaniu gildii, jeśli się nie mylę.
Co do zasad lootowania i czy będzie można łazić do newbie strefy i griefować: chciałoby się rzec: RTFM, niemniej linkuję co znalazłem sam:
Link:
pvp i siege combat wg strony oficjalnej
link:
Nt pvp z forum AoC
Z faq'a dla newbies:
Cytuj:
What about looting in PVP?
There is something known as blood money, its a special kind of currency, and pretty much the only way to get it is to defeat other players in the borderlands, which are FFA pvp zones. Blood money is used to purchase certain items and equipment off of the black market, intended for PvP use. So, the more skilled you are in defeating other players, the better off you are in such combat.
Takie mam wrażenie, że część forumowiczów chcąc być "twardym" w oczach innych marudzi, że w grach nie mam open pvp i full loot, a tak naprawdę to graliby na carebear (ulubione słówko wielu "wilków" wyjadaczy) serwerach.