Czułość kontrolera jest okej. Spróbuj sparować go z PC i odpal jakiś program do odczytu przyśpieszenia i nachylenia - dane przesyłane są natychmiast. Jedynym problemem są gry, które są jeszcze tak marnie pisane, że nie wykrywają zbyt dobrze ruchów.
Wii nie jest dla konsolowych wyjadaczy, którzy lubią uwalić się w kanapie i szarpać pada
To jest zupełnie inny rodzaj rozrywki - na Wii nigdy nie będzie ambitnych gier których rozgryzienie będzie zajmowało tygodnie. Tutaj liczy się czysta, prosta zabawa, a pomachanie łapkami przed telewizorem do niej się zalicza (przynajmniej wg mnie)
Co do grafiki to się zgadzam, ale mam nadzieję, że w miarę upływu czasu powstaną jakieś uber silniki które wycisną wszystko z bebechów konsolki.
Nie polecam classic controlera - lepiej kupić jakiś kontroler od GC (najlepiej Wavebird). Robi za CC oraz za pad od GC
Na Red Steel możesz się zawieść - gra jest podobno słaba. Przynajmniej IGN ostro ją zjechał (pokładali w nią wiele nadziei, heh). Chyba pozostaje nam czekanie na jakiegoś MOH'a (bo COD3 też nie jest jakoś bardzo wypasiony).
Acha - DDR ma wyjść na Wii - razem z matą, ale poza samym machaniem nogami będzie trzeba wykonywać ruchy łapami - must have wg mnie
A jeśli już tak chcesz jakąś klasykę, to zainteresuj się Metal Slugiem - premiera już w marcu zdaje się.
Tyle~:p