zax napisał(a):
Sylvian napisał(a):
Mnie tylko dziwi dlaczego nikt jeszcze nie potraktował debili ban hammerem.
Za długo przebywałeś w dziale L2 i pod wpływem Karola przestałeś rozumieć ideę "forum". Tylko tam za posiadanie innego zdania dostaje się bana. Proponuję zróbcie sobie dział L2 na pass (najlepiej w ogóle z niego nie wychodźcie) i nikt już nie będzie takim jak ty przeszkadzał w lizaniu dupy Karolowi.
Te stałe kilka osób, które tam siedzi od paru lat będzie siedzieć przez kilka następnych i na wzajem się banować, usuwać swoje tematy i posty, nie mieszając w to innych, którzy tak naprawdę tylko wam przeszkadzają.
Checsz żebym padł ze śmiechu czy co?
O ile mi dobrze widomo, forum ma za zadanie umożliwinie wymiany poglądów,wymiany informacji i szeroko pojętej dyskusji przy czym prawie każde z nich posiada listę reguł według których się to odbywa czy też zgodnie z zasadami ogónie pojętej netykiety - right?
Teraz powiedz mi gdzie tu widzisz dyskusję czy próbę polemiki ze swojej strony czy Nephilim'a? Goatus/Keii rzucili jak dla mnie argumenty nie do podważenia - a szanowny pan dalej twierdzi że czarne jest białe i na odwrót. I arumentów nijak nie widzi.
Nephilim w życiu nie grał w żadne pożadne korańskie mmo (co zdążył już tu udowodnić swoją ignorancją) i tu leży pies pogrzebany. Swoje opinie próbuje budować na darmowych mmo, robionych przez maleńskie studia, tylko nie bierze pod uwagę, że gry te mają się nijak do swoich starszych braci.
zax: O ile jeszcze Nep chrzani jak potłuczony o tyle Ty kolego uskuteczniasz jedynie bandwagonning. Żadnej Twojej sensownej wypowiedzi tu jakoś nie widziałem jedynie jakieś herezje i płacze. Także odpuść sobie bo ile dobrze widzę to jesteś jedyną osobą która próbuje tu lizać 4litery.
@Brakh:
Cytuj:
- grind - Koreanczycy chyba nie wyobrazaja sobie gry gdzie stosunkowo latwo dojsc do etapu end game
Max lev w "królowej grindu" L2, ludzie robią w 3 miesiące (tyle co ponoć w WoW'ie). Genaerlanie polecam rzucić okiem na Aion'a...
Cytuj:
- niewiele sposrod nich oferuje bogato rozbudowany end game, zazwyczaj mamy okresowy event masowego pvp albo kilka map gdzie mozemy sie potluc z przeciwna frakcja
A podaj mi przykład takiego rozbudowanego end game'u pochodzacego spoza azji?
Cytuj:
- konflikt frakcji jest bardzo czesto ustalany na sztywno, czyli decydujac sie na poczatku na postac wiemy z gory kto bedzie naszym endgameowym przeciwnikiem
Znów o WoWie mówisz kolego
Tak wiem w RFO też jest 2 side PvP, ale tam w przeciwieństwie do wspomnianego wow'a jest właśnie wojną o zasoby.
Cytuj:
- dosyc czesto kuleje czesc fabularna, jakies miasta, wladcy, sily chaosu szturmujace swiat itd. tak w zasadzie to nie wiemy po co biegamy po planszy, za co walczymy, proponuje spytac kiedys gracza o jakis maly watek fabularny, jezeli zechce mu sie wysilic na jakas odpowiedz watpie zeby bylo to wiecej niz zwykle: lol
Tak samo jak wszystkie mmo. Tu fabuła jako taka nie istanieje - co najwyżej backround wydarzeń, i ne widzę akurat w tym temacie różnicy między korean mmo a us/eu mmo (nie licząc darmowych gniotów).
Cytuj:
brak rp serwerow
Dedykowane RP serwery nie stanowią o tym co ise na nich dzieje. To gracze tworzą klimat RP a nie napis przy login screenie serwera.
Cytuj:
- spora czesc koreanskich mmo jest darmowa z popularnym powerup store
Mówisz o gniotach, które nie są brane pod uwagę przez zadnego sensownego gracza, Korea ma darmowe mmo us/eu ma tibie i inne wynalazki. Różnica tylko taka, że koreańskie darmowe są "już" 3d a us/eu 2d lol
Adnośnie lore rozwijalnej przez comunnity to argument od czapy. Bo generalnie na chwilę obecną nie ma takiej gry wogóle (chyba, że zaczliczyć UO i SoR).