Jaki jest BD każdy widzi
hehehe
Co do grania BD z racji swojego niemałego doświadczenia (61 lvl na oficjalu, 60 na testowym) mogę dać Ci kilka rad, wskazówek i moich własnych doświadczeń.
Oto one:
- dosyć trudne jest solowanie (mało hp, mały hp regen rate i średni damage) - choć w parze z prophetem/se można spokojnie farmować moby
- na początku dostajesz bardzo fajny taniec: Dance of Fire (zwiększa damage od criticali)
- podstawową podczas solowania jest Drain - czyli od razu na początku powinieneś założyć sobie tatuaz +4 INT
(ja takie możliwości nie miałem i było mi dużo trudniej)
- najlepszy SA do duali to Focus bez dwóch zdań - naprawdę sporo zwiększa damage rate w szczególności, gdy ma się buffy.
Mniej więcej co 5-6 cios to critical.
- trzeba pamiętać do czego została stworzona ta klasa - przede wszystkim do supportu i jest w tym naprawdę dobra.
- nie ma prawie żadnego problemu z party - zresztą sam o tym wiesz.
- jeśli dużo grasz w duo z bufferem warto mieć sety zwiększające damage (BW), w pozostałych te, które zwiększają HP (Zubei/Doom), ale ten problem pojawia się dopiero po 52 lvl - wcześnie nie ma większego wyboru.
- swoją prawdziwą moc pokazuje mając full buffy, wtedy (z racji tego, że Dances się stackują z innymi buffami) pokazuje pazury
I jeszcze podsumowanie:
BladeDancer to bardzo ciekawa klasa, choć nienajłatwiejsza w prowadzeniu.
Potrafi sflustrować, ale koniec końców i tak się ją kocha.
Po drobnych zmianach wprowadzonych w C3 całkiem nieźle sobie radzi w PvP, choć dużo zależy od tego jaki ma się sprzęt i jaką taktykę się obiera.
Trzeba trochę poeksperymetnować, ale na takie eksperymenty trzeba oczywiście mieć sporo adenki.
Tak naprawdę najmocniejszą bronią BD są buffy/debuffy oraz czary, a nie jego duale. I o tym warto pamiętać.
A co najważniejsze:
BladeDancer jest baaaardzooo...bardzooooo
SEXY