siema, to może się przedstawie: Powi, druid 70 na serverze Executus. Obecnie jestem w drzewku feral, nastawiony na 5 man i 10 man instance. Zebrałem już trochę tego sprzętu i mogę się śmiało pochwalić 21k armor'a w miśku, przy ok 12k hp, dodge'a mam mało bo ok.27% bodajże. I teraz mam dylemat/pytanie.. co dla druida tank'a będzie najlepsze:
- defense rating który przed tbc przy +130 i więcej nie dawał możliwości mobowi na melee crita na tobie (i zwiększał parry/block i blablabla)
- resilience który mniejsza szanse na crita i obrażenia od crita, melee i bodajże spelle też
- dodge, bez tłumaczenia chyba
- armor i max hp
W zasadzie nigdzie nie mogłem się doczytać jak to teraz jest z defense'em ile zwiększa dodge i czy daje taką samą możliwość jak przed tbc. Imho najrozsądniejszym wyjściem był by kompromis pomiędzy dodge/armorem/hp. Chętnie poczytam jakieś komentarze na ten temat
pozdrawiam.
PS. jaki jest przelicznik agi na dodge na 70 lvlu ? na 60 to było 10 agi = 1% dodge zmieniło się coś ? na wowwiki nie mogę się doczytać
edit:
1% dodge = 14.73 agility
edit2:
415 defense z 3 pktami w fittest of the surival daje 0% szansy mobowi na 73 lvlu zeby Cie critnal, 490 bez talenów.