Yaroos napisał(a):
Mam pytanko o Vampiric embrace :
czy " + " od healing sie tez liczy do ilosci otrzymanego hp czy tylko " + " od dmg ?
Nawet gdyby się liczyło to dla 100 healing:
(100*0.3)/5=6 healing
Więc za 1000 healing dostawał byś bonuss 60 healing. A tak po prawdzie to nie liczy się.
Yaroos napisał(a):
i jeszcze jedno co daje "+" do spell penetration ?
zmniejsza % na resist spella czy zwieksza dmg ?
Każde 10 spell penetration sprawia że ofiara Twoich zaklęć jest w stosunku do nich o 1 poziom niżej niż bazowo.
Spyke napisał(a):
Orientuje sie ktoś może jaki % +spell dmg przypada do holy novy
Bodaj 27% dla wszystkich instant castów, podziel przez pięć bo to czar aoe który nie dość ze zadaje obrażenia to leczy.
kkkk20 napisał(a):
Shadow vs Discipline co sie lepiej sprawdza w walce powiedzmy na arenach na bg i one vs one...
Nie ma lepszych buildów, są lepsze na pewne sytuacje. Shadow to nuker co jest pomocne np w walce z druidami, disc to survivalista lepszy w walce z np magami. Do aren pvp polecam disc.
kkkk20 napisał(a):
]Drugie pytanko: w discipline drzewku jest taki talent ze poki mamy na sobie power shield to wtedy jest 50% szansy na odbicie jakiegokolwiek dmg, wiec moje pytanie jest takie czy kazdy na kazdego rzucimy power shielda odbije obrazenia (np. woj na bg) czy tylko jezeli mam shielda na sobie i ktos mnie uderzy??
Tarcza odbija połowę obrażeń z limitu absorbcji tarczy, nalicza dps dla osoby na której jest tarcza.