mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 28 sty 2007, 17:36 
czyli wychodzi na to że elektron z inteligo działa a z pozostałych banków nie?

PostNapisane: 28 sty 2007, 17:42 
tak

PostNapisane: 28 sty 2007, 22:32 
bosko :|

PostNapisane: 28 sty 2007, 23:10 
a ma ktos karte visa electron z Lucas Bank... Nie wiem dlaczego ale numer karty jaki wpisalem jest ok, kaske ma mi pobrac 31 stycznia o godzinie 9:31 ale mam watpliwosci czy to dojdzie do skutku bo gdy chcem przeniesc postac i wpisuje numer mojej karty pisze char transfer faild i nie mam zielonego pojecia o co chodzi:(

PostNapisane: 29 sty 2007, 09:35 
Wstb napisał(a):
bosko :|
czy ja wiem, ja bym nie chciał żeby mój elektron działał przez net. każdy kto przepisze dane z Twojej karty może sobie płacić za WoWa twoją wypłatą - dla mnie to do dupy.

preferuje karty wirtualne takie jak w mbank - nigdy nikt mnie nie okradnie :wink:

PostNapisane: 11 lut 2007, 17:28 
"AlleKarta - to karta płatnicza płaska (niekredytowa), którą zapłacisz w każdym tradycyjnym sklepie i punkcie akceptującym karty Visa. Jednocześnie AlleKartą będziesz mógł zapłacić w Internecie, a zatem także w Allegro, tak za prowizje od sprzedaży jak i za transakcje - za pomocą Płatności Allegro."

Tak, bedziesz mogl.[/quote]

Niestety ja mam problem z tą kartą i grą Final Fantasy XI :( Kiedy podaję nr. karty wraz z security code wyskuje mi komunikat o takim kodzie UCS-60513 po kilku próbach,abym się upewnił czy dane karty są prawidłowe(kasa jest na koncie,numery OK) niestety nie mogę tego przejśc,może ktoś rejestrował FF XI za pomocą Allekarty i mi pomoże :)

PostNapisane: 11 lut 2007, 19:46 
bo to nie jest karta kredytowa - wiec nia nie zaplacisz

PostNapisane: 12 lut 2007, 09:39 
redlum napisał(a):
bo to nie jest karta kredytowa - wiec nia nie zaplacisz
zawsze mi się wydawało że karta kredytowa to FULL OPCJA ale widać głupi jestem :wink:

PostNapisane: 12 lut 2007, 10:04 
tzn? - dopiero co sie obudzilem i chyba jeszcze nie zalapalem o co chodzi :-?

PostNapisane: 12 lut 2007, 10:12 
redlum napisał(a):
tzn? - dopiero co sie obudzilem i chyba jeszcze nie zalapalem o co chodzi :-?
ja też wiec nie przeczytałem wyrazu "nie". przepraszam :P

nie wiem nie czytam tego topiku ale ogólnie sa karty płatnicze i kredytowe.

płatnicza to bankomatowa a kredytowa to do płacenia ludziom, firmom.

każdą kredytową karta możesz płacić w necie a magiczne cyferki albo sa z tyłu na karcie albo sia to 3 ostatnie cyfry numeru albo dostajesz je na kartce tak jak w mbanku i kredytowej karcie wirtualnej która służy tylko do netu.

wiem że są jakieś odstępstwa chyba w inteligo czy gdzies bo ludzie płacą za wow płatniczymi ale nie wiem.

PostNapisane: 12 lut 2007, 10:27 
Desh, uprościłeś sprawę aż za bardzo

Karta płatnicza - służy do płacenia pieniędzmi dostępnymi w ramach konta bankowego, przeważnie dostępnymi na rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym
Karta kredytowa - służy do płacenia pieniędzmi udostępnionymi przez bank w ramach udzielonego kredytu dostępnego na rachunku kredytowym.

Do płacenia w internecie potrzebna jest karta która posiada możliwość płacenia przez internet. O to trzeba się zapytać przez infolinię banku.

Edit:
oczywiście, zgodnie z uściśleniem Buffchef, powinno być karta debetowa w miejsce karta płatnicza. I karta debetowa, zwana również bankomatową i karta kredytowa to karty płatnicze

Ostatnio edytowano 12 lut 2007, 15:56 przez Brodaty, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 lut 2007, 10:44 
no wreszcie ktoś kto się zna :wink:
ja tam tylko płace, niepotrzebnie się odzywałem :wink:

PostNapisane: 12 lut 2007, 11:58 
Brodaty napisał(a):
Desh, uprościłeś sprawę aż za bardzo

Karta płatnicza - służy do płacenia pieniędzmi dostępnymi w ramach konta bankowego, przeważnie dostępnymi na rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym
Karta kredytowa - służy do płacenia pieniędzmi udostępnionymi przez bank w ramach udzielonego kredytu dostępnego na rachunku kredytowym.

Do płacenia w internecie potrzebna jest karta która posiada możliwość płacenia przez internet. O to trzeba się zapytać przez infolinię banku.

Ja bym powiedział, że wszystkie karty którymi można płacić to są płatnicze :)
W zależności jak jesteś obciążany to może być
karta debetowa - twoj rachunek bieżący jest obciążany tak szybko jak bank dostanie info o transakcji
karta charge - płatności są odroczone do końca okresu rozliczeniowego (raczej tylko dla firm)
karta kredytowa - debetujesz rachunek kredytowy, czyli wykorzystujesz kredyt, ktory musisz splacic wg ustalonych zasad

PostNapisane: 12 lut 2007, 16:09 
Mamy jeszcze karty prepaid itd itd (ale nie bede tu robil reklamy :P).

A tak w ogole to jesli dobrze rozumiem to za wowa mozna placic kazda karta (wypukla i plaska) ktora ma z tylu (na pasku do podpisu) kod CCV (Credit Card Verification). W roznych bankach z tylu albo jest sam kod (3-cyfrowy), albo powtorzony numer karty i kod.

PostNapisane: 12 lut 2007, 17:40 
Qraczek napisał(a):
A tak w ogole to jesli dobrze rozumiem to za wowa mozna placic kazda karta (wypukla i plaska) ktora ma z tylu (na pasku do podpisu) kod CCV (Credit Card Verification).

Nie. Mozna placic kazda karta, ktora ma otwarty kanal platnosci internetowych. Bankomatowki poza Inteligo tego nie maja, obojetnie czy jest cvv, czy go nie ma. Za to plaskie kredytowe electrony owszem (i opcja v electron u Blizzarda wlasnie na taka karte wskazuje, nie na bankomatowke).

X.

PostNapisane: 12 lut 2007, 19:47 
Xanth napisał(a):
Qraczek napisał(a):
A tak w ogole to jesli dobrze rozumiem to za wowa mozna placic kazda karta (wypukla i plaska) ktora ma z tylu (na pasku do podpisu) kod CCV (Credit Card Verification).

Nie. Mozna placic kazda karta, ktora ma otwarty kanal platnosci internetowych. Bankomatowki poza Inteligo tego nie maja, obojetnie czy jest cvv, czy go nie ma. Za to plaskie kredytowe electrony owszem (i opcja v electron u Blizzarda wlasnie na taka karte wskazuje, nie na bankomatowke).

X.

To moze inaczej - nie widzialem "bankomatowki poza Inteligo" ktora mialaby CVV.

PostNapisane: 12 lut 2007, 20:22 
Qraczek napisał(a):

Malo widziales. mBankowa ma, pare z innych bankow tez.

X.

PostNapisane: 13 lut 2007, 14:43 
Xanth ma racje a ja zapomniałem o prepaid :) które śą imo lipne

PostNapisane: 13 lut 2007, 16:01 
Xanth napisał(a):
Qraczek napisał(a):

Malo widziales. mBankowa ma, pare z innych bankow tez.

X.

zapytam, kiedy miałeś wydaną kartę? :>

PostNapisane: 13 lut 2007, 18:11 
mihn napisał(a):
zapytam, kiedy miałeś wydaną kartę? :>

Aktualna co trzy lata, wazna jest do polowy tego roku (wydana w 2004, mam na niej cvv, a to jest zwykla bankomatowka mbanku), a co? Skana chcesz?

X.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona